08/21/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Възможно ли е Apple да продадат 250 милиона iPhone 5?

Възможно ли е Apple да продадат 250 милиона iPhone 5?

Много е вероятно iPhone 5, или както изберат да го нарекат Apple, да стане най-големият хит на компанията. Според анализатора Крейг Бергер от FBR Capital Markets е възможно да бъдат продадени 250 милиона от него. Този ръст на продажби може да доведе до повишаване стойността на акциите на ябълковата компания с $50 и ще донесе приходи от около $45 милиарда. Пак според същия анализатор, цитиран в All Things Digital, това би довело до една от най-големите възможности за печалба от един продукт в историята на Apple. Трябва да напомня, че за момента информацията, която имаме за новия iPhone, се базира само на слухове. По всяка вероятност през септември ще разберем колко от тях са били правдоподобни.

Ако наистина Apple успеят да продадат 250 милиона iPhone 5, това ще е наистина рекорд за компанията. През месец юни тази година на WDC конференцията беше съобщено, че Apple са продали 365 милиона iOS устройства към края на месец март. Изниква логичният въпрос на какво ще разчитат Apple, за да достигнат този ръст в продажбите?

Пак според анализатора от FBR Capital Markets това е възможно поради очакваните подобрения на телефона, по-големия екран, по-добрия процесор и дори NFC технологията, която всички очакваме с интерес в устройствата на Apple. Освен това очакванията са, че Apple ще постигнат споразумение с China Mobile за пускането на новия iPhone на китайския пазар в началото на следващата година, което ще допринесе значително за ръста. Още през месец май от Bloomberg съобщиха, че Apple наистина водят такива разговори с ръководството на China Mobile

Ето какво казва Бергер във връзка с възможността за постигане на договореност между Apple и China Mobile за съвместно предлагане на iPhone 5 на китайския пазар:

Ако China Mobile пуснат в продажба iPhone в началото на 2013 г., ние предвиждаме, че Apple ще могат да продадат 13 милиона устройства (на клиентите на China Mobile) през първата половина на 2013 г.

China Mobile е най-големият мобилен оператор в Китай и има над 688 милиона потребители. Наистина само малка част от тях ползват смартфони. Потенциалът действително е там, ако все пак Apple постигнат договореност с китайския мобилен оператор. Все пак важно е да се отбележи, че всичко това са най-вече слухове, свързани с предстоящото пускане на нов смартфон от Apple. Както преди всяко друго пускане на нов продукт, така и сега медийната среда се нажежава с предвиждания и прогнози. Ще видим, нека да го пуснат първо. През септември! ;-)

Снимка: LJR.MIKE

Подобни статии:

  1. Apple плати $60 милиона за името „iPad“ в Китай
  2. Apple отварят Bluetooth на своя iPhone
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване