08/21/12 09:40
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

копола, ердоган, български и руски мутанти и "7 часа разлика"

изгледах няколко добри филма в памет на тони скот. в памет на добър режисьор се гледат добри филми.
twixt на копола - хехе, копола е направил прекрасен филм на ужасите:) който не харесва вампири, кръв и приказки, живее в миналия век, който свърши само преди 11 години, а всъщност изглежда вече толкова далече.

осъждането на "бунтът" или "безредиците на путките" - това е превода на"pussy riot" - е кофти работа, ама вече ми се повръща от тяхната история за сметка на една друга история за която никой не протестира бурно - примерно мадона не е написала на гърба си "ердоган, освободи десетките журналисти, които си вкарал в затвора, защото пишат срещу теб". такива надписи няма, нито паметникът на съветската армия е осъмнал посипан с фесове нарязани на парченца. все по-изморителни са ми каузите, които "изглеждат добре", т.е. са лесно маркетируеми по интернет. не изморителни, а досадни. 
и да, ще ни наблюдават от европейския съюз, защото пресата ни не е независима. а дали ще приемат турция с преса, която явно е изцяло зависима от ЕДИН човек? не че на ердоган му трябва европа, по-скоро обратното.
тук можете да прочетете текст в newyorker за страната с най-много хвърлени в затвора журналисти в света - нашата съседка турция. това е лош, много лош сигнал. наистина нека европейския съюз и америка да упражнят този натиск, който упражняват върху българия и върху турция, и много по-силен, защото тук все пак такива неща не се случват колкото и това да е неприятно на разни "правозащитници"... да, добре:)
http://www.newyorker.com/online/blogs/comment/2012/03/turkeys-jailed-journalists.html

седнала в морето и полюшвана от вълните на аркутино, виждах право срещу себе си скелета на една никога незавършена постройка. от празните квадрати на това, което е трябвало да бъдат прозорци, ме гледаха малките фигурки на деца от асамблея "знаме на мира". призраци с червени връзки застанали мълчаливо срещу морето. беше абсолютно тихо въпреки хората по плажа, въпреки шума на вълните. 
призраци, твърде много призраци навсякъде.

потресаващо зле изглеждат българските мъже по плажовете. извън масовата им неподдържаност, честа гледка са доста прилично изглеждащи жени с ужасяващи мутанти с огромни шкембета, голи глави, гънки на вратовете, и татуировки обезформени от разтегнатата им от сланина кожа. младите мъже също са меки и на път да станат безформени. почти никой мъж в българия не се поддържа. явно всички плюскат като прасета и смятат, че няма защо, защото жените ги приемат такива. грозна гледка. а момичетата, които спят с тях, се различават само по външен вид явно. няма как и те да не са прасета щом спят с такива уроди. и като родят около тях подтичва прясна партида току що научили се да грухтят малки човешки прасенца.
иначе аркутино е прекрасно. обаче в известен смисъл предпочитам да виждам само  призраците от празната сграда.
и мнооооого руснаци, грух-грух на руски навсякъде.
в гърция това ти е спестено, поне там където бяхме. искам около мен да чувам английска, френска, италианска, немска реч, точка.  
богатите хора в цивилизования свят не плюскат за да докажат на себе си и околните, че не са бедни. не блъскат вратни пържоли за закуска и агнета пълнени с кокошки, а кокошките с пъдпъдъци, а пъдпъдъците с кебапчета за вечеря. неслучайно българия е на челно място в света по инфаркти. 

ужасно съм щастлива, че две много интелигентни момиченца на по около 12 години са страшни фенки на "7 часа разлика", това е любимият им сериал. деца на едни от най-интелигентните семейства в българия:) това ако не е комплимент...
скоро бтв започва да излъчва сезон 3, а ние, сценаристите, мравките, които неспирно събират думи, не сме спрели да пишем от една година. за тази година сме написали 60 епизода по 1 час. тези 2 сезона плюс 4 епизода от сезон 4, които ИЗМИСЛИХМЕ и написахме за 1 година. по изискване на продуцентите в лицето на бтв и глобал филмс тези епизоди трябва да се харесват на простите и на умните, на образованите и на необразованите, на жените и на мъжете, на тийнейджърите, на бабите, на хората от провинцията и хората от центъра на софия. да са смешни, драматични, дълбоки, забавни, елегантни, леко кичозни, в тях да има психология, силна криминална нишка, семейна драма, емигрантски случки, проблеми на българи в чужбина, и ЕЙ! само ако някой посмее да каже, че си изкарваме парите лесно и че сме добре платени, ще го пратя при милото да му одере кожата. но целият безумен стрес и труд съпроводен със злобата и завистта на много хора, се изпарява когато човек чуе възторжените въпроси и светналите очи на едни умни деца, които се вълнуват от съдбите на героите ни. 

Публикувана на 08/21/12 09:40 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2012/08/7.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване