08/22/12 02:00
(http://socialevo.net/)

McAfee ще бори автомобилните вируси

McAfee бори автомобилните вируси

Компанията McAfee ще се опита да създаде антивирусна система, която има за цел да предпази автомобилите ни от хакери. Може би повечето от вас не са наясно, но новите коли също са уязвими на атаки от определени вируси. Това на практика ги прави мишени за хакери, които могат да направят каквото си поискат с всеки един модерен автомобил. Екипът зад McAfee иска да създаде софтуер, който да предоставя защита именно в тази насока.

Все повече и повече електроника намира място в новите автомобили. Хакерите съзнават това и успяват да проникнат в компютрите на превозните средства. Така те стават лесна мишена не само за кражби, но и за много опасни игри. Говорим за злонамерени хора, които могат да объркат до такава степен системите в колата, че това да стане причина за нещастни случаи дори.

В момента автомобилните производители се опитват безуспешно да създадат подобни системи, блокиращи атаките отвън. За съжаление някои вируси все пак успяват да ги пробият. Сериозни атаки не са локализирани до този момент, но най-вероятно е въпрос на време това да се случи. 

Снимка: Luxury

Подобни статии:

  1. Социално приложение се бори с неправилното паркиране
  2. Apple се бори за iPhone5.com
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване