08/22/12 13:02
(http://dzver.com/blog/)

Новата синя зона

Аз съм от потърпевшите. Офисът ни е в центъра, в сърцето на новата двулевова зона. Пътувам с кола. 2 лева на час ми е неприятно скъпо.

Трябва да призная обаче, че синята зона е необходимо зло. Центърът се променя от офис пространство за малкия и среден бизнес към жилищен квартал с пешеходци и ресторанти.

Дразни ме:

Служебният абонамент

Служебният абонамент е форма на дискриминация. Министерства, кметство, депутати и прочие имат служебни абонаменти, платени с парите на същите хора, които трябва после да плащат 2 лв на час.

Чичовците с талончетата

Тази форма с талоните е неудобна и несправедлива, отделно е податлива на грешки. Щракват ти едното талонче на криво и ти слагат скоба. Случва се. Случи ми се преди 2 дни.

Таксуването трябва да е нещо по-смислено. Parking-meters, абонаментни карти, каквото и да е, с по-малко човешки елемент и повече прецизност.

Анти-паркинг колчетата, хилядите знаци и разтропаните тротоари

Свърши се вече с паркирането по тротоарите в центъра. Всичките тези колчета могат да заминат, има си чичовци с паяци. Вече няма и оправдание за разбитите плочки. Няма нужда и от 20 знака на пресечка.

Цената

Дразни ме, защото е неприятно висока. Според мен ще ударят кривата на Лафер и с по-високата цена ще събират по-малко пари от талончета.

Да ни е честита.

Публикувана на 08/22/12 13:02 http://dzver.com/blog/?p=2266
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване