08/25/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Корея забрани продажбата на iPhone 4 и Samsung Galaxy S2

Корея забрани iPhone 4 и Samsung Galaxy S2

Южна Корея наложи забрана върху продажбите на смартфони iPhone 4 и Samsung Galaxy S2. Това стана ясно, след като съдът се произнесе във връзка с нарушаване на патенти от двете компании – Apple и Samsung. Ето как войната помежду им  ще донесе доста големи загуби, което няма да им се понрави. Ако до този момент атаките се водеха тихо и кротко, отразявани по медиите, то сега Apple и Samsung нагазиха в калта.

Оказва се, че Южна Корея поставя забрана върху продажбата на двата телефона, тъй като Apple са обвинени в нарушение на два патента на Samsung, а корейската компания – в един софтуерен патент на Apple. Освен на двата модела ще бъде наложена забрана също така на iPhone 3GS, iPad 2, Samsung Galaxy S и Samsung Galaxy Tab. Забраните за продажба обаче не остават неподплатени. Към тях са добавени глоби от по $22 000 на Samsung и $35 000 на Apple.

Въпреки че Южна Корея е запазена територия за Samsung, американската компания навлиза доста агресивно със своите иновативни продукти. На свой ред това продиктува доста остри нападки между двете компании, а то се отразява на потребители и държавни органи. Остава да видим дали подобни рестрикции ще намалят триенето между двете компании, или те ще продължат да се борят ожесточено.

Подобни статии:

  1. Samsung спечели – Galaxy Tab 10.1 ще се продава в Австралия от понеделник
  2. Samsung Galaxy S III и Flipboard
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване