08/29/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Apple иска забрана на 8 устройства на Samsung в САЩ

Apple иска забрана на 8 устройства на Samsung в САЩ

След като Apple спечели делото срещи Samsung на стойност $1 милиард за нанесени патентни щети, сега компанията от Силициевата долина иска да се опита да продължи атаката. Така Samsung може да се прости със сериозен дял продажби в САЩ, тъй като от Apple ще внесат искане за забрана за продажба на 8 техни мобилни устройства. По този начин загубите за азиатците ще станат непосилно големи.

Забраните, които Apple ще се опита да издейства от съда в САЩ, са за следните модели: Galaxy S2, Epic 4G, Skyrocket, Galaxy, Galaxy S Showcase, Droid Charge и Galaxy Prevail. Ако съдът отсъди в полза на американската компания, тогава тези артикули ще трябва да бъдат свалени от рафтовете.

За щастие на Samsung съдът глоби компанията в петък едва с $1 милиард – искането на Apple бе за цифра, надхвърляща $2.5 милирда. От корейската компания обаче казват, че подобни решения ще доведат до загуби не само за тях, но и за американските потребители. Изборът ще бъде ограничен значително, а това няма да е в услуга на обществото. Все пак аргументите на Samsung остават на социално ниво, докато Apple вади факти и документи за нарушаване права върху патенти.

Снимка: Apple

Подобни статии:

  1. Корея забрани продажбата на iPhone 4 и Samsung Galaxy S2
  2. Apple срещу Samsung: Войната на патентите /Инфографика/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване