08/31/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Има ли значение скоростта на сайта [Инфографика]

Има ли значение скоростта на сайта [Инфографика]

Всички SEO специалисти твърдят, че скоростта на сайта е от основно значение за това дали той ще се позиционира добре в SERPs. Освен това можем да добавим, че потребителите също като ботовете на Google и другите търсачки се влияят от този фактор и това е видно от следващата инфографика.

Първите цифри, които забелязваме, показват, че след като Mozilla са намалили времето на зареждане за своята начална страница, конверсиите са се увеличили с цели 15.4%, което е наистина един прекрасен резултат. От друга страна Amazon пък са белязали закъснение едва с 0.1 секунда, което им е коствало 1% загуба в доходите. Това, разбира се, не е 100% причината, но сами знаете, че зареждащите се бавно сайтове вече отпадат от класацията на нямащия време и търпение потребител.

Следващата информация, която привлича вниманието ни, е, че 52% от посетителите на сайтове споделят, че скоростта е важна за тяхната лоялност към сайта. 40% пък казват, че ако сайтът се зарежда за повече от 3 секунди, то той бива напуснат мигновено. Критични са обаче онези 47%, които биха желали сайтовете да се зареждат за под 2 секунди. 

Вижте и съветите в края на инфографиката, които можете да спазвате за по-бързо зареждаща се страница.

Вижте и съветите в края на инфографиката, които можете да спазвате за по-бързо зареждаща се страница.

Подобни статии:

  1. 6 основни SEO грешки, от които да пазите сайта си
  2. Пикантно: Индонезия затвори 1 милион порно сайта
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване