09/02/12 06:00
(http://socialevo.net/)

Facebook обяви война на фалшивите харесвания (Like)

Facebook обяви война на фалшивите харесвания (Like)

Facebook актуализира своята система с цел предотвратяване на фалшиви Like-ове. Интересното е, че те обявиха тази новина без много фанфари в петък на страницата си в своя блог за безопасност.

Идеята е, че много от скъпоценните Like-ове, за които се борят всички във Facebook, са безполезни. Екипът на Facebook потвърждава този всеизвестен факт и казва, че ще вземе мерки тази практика да намалее, дори спре. Добра новина за бизнеса, който иска да е сигурен, че парите, които налива за присъствие във Facebook, са за нещо реално и полезно.

Всички знаем, че много от Like-овете, които Facebook бизнес страниците получават, са фалшиви. Тези фалшиви харесвания правят някои бизнес страници да изглеждат така, сякаш имат огромен брой почитатели, което на практика е една измама. Не помага на никого и заблуждава потребителите.

Ето защо от Facebook са решили да предприемат полезната стъпка в обявяване на война на тези измамни практики, създавайки автоматизирана система, която ще премахне Like-ве, получени чрез зловреден софтуер, компрометирани акаунти, измамени потребители или закупени на черно. Да, всички тези възможности са реалност и се ползват за надуване на броя потребители, харесали дадена страница.

И все пак от Facebook бързат да ни успокоят, че тази промяна няма да е фатална:

Като цяло по-малко от 1% от харесванията за всяка отделна страница ще бъдат премахнати, стига те и техните филиали да са спазвали нашите условия. Тези нови подобрени автоматизирани мерки ще премахнат тези Like-ове, придобити чрез зловреден софтуер, компрометирани профили, измамени потребители или закупени в насипно състояние. Докато ние винаги сме имали специални защити срещу всяка една от тези заплахи за Facebook, новите подобрени системи са специално конфигурирани да откриват и предприемат действия срещу подозрителни Like-ове.

Снимка: LikeFake.com

Подобни статии:

  1. Skype обяви война на Facebook и Twitter
  2. Scam за Трета световна война във Facebook
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване