09/03/12 14:28
(http://www.azcheta.com/)

Той е жив и е наш бестселър за август

Луд, луд месец август, както се полага на последния от лято книжно 2012-то! След изключително успешния юли се бяхме подготвили за сериозно кротване и отдаване на плажни/планински удоволствия, но реалността за пореден път надмина силно нашите очаквания и вкрайна сметка поръчките за две книги основно превърнаха последния месец без “р” в него в най-успешния досега през годината.

След абсолютната си доминация през юли “Кръчмата на Калахан” започна много силно и август, като в някои от водещите вериги книжарници тя дори беше сложена на видно място след години забвение следствие на внезапното търсене, породено от ревюто в Книголандия – ние не ревнуваме, че мнозина избраха да си я вземат от другаде, това си е лично решение и всеки сам си преценява – важно е да се чете и то добри неща.

Конкуренцията на летния хит “50 нюанса сиво” на Е. Л. Джеймс обаче беше твърде силна и фантастичният шедьовър на Спайдър Робинсън скоро изостана сериозно, но все пак успя да изпревари за третото място устойчиво пребиваваща сред бестселърите ни “Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс и преродената иконична фантастика “Играта на Ендър” от Скот Орсън Кард, които заеха съответно 5-то и 4-томясто.

И тогава дойде 28 август – до края на месеца оставаха броени дни и никой от нас не очакваше каквато и да е възможност за промяна. Но Маркес “мислеше” другояче - “За любовта и други демони” възкръсна в ново издание на български език, а ексклузивният достъп до корицата на сайта “Аз чета” и възможността за поръчка от “Книга за теб” в момент, когато другаде още не беше възможно, даде на книгата мощен начален старт. За 2 дни любовният шедьовър задмина всички други поръчки и се устреми да преследва “50 нюанса сиво”, която в края на месеца определено беше забавила ход с оглед на края на отпуските.

Битката бе решена буквално в последните часове... и я спечели Маркес!!! Невъзможното се случи, но е факт – броени бройки в повече отредиха страхотния успех на книгата на великия колумбийски автор срещу наистина най-популярната книга в западния свят в момента. Но и това не й помогна срещу притегателната сила на магическия реализъм на “За любовта и други демони”!

А ние оставаме горди, че нашата класация е винаги по-различна от тази на масовите книжарници. Защото при нас всичко е лично.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване