09/04/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Войната на кликовете [Инфографика]

Войната на кликовете [Инфографика]

Всеки пъ,т когато говоря с клиенти, ми се задава един и същ въпрос: Кое е по-добре: PPC (Pay Per Click) реклама в Google AdWords или SEO (Search Engine Optimization)? На този въпрос, разбира се, няма еднозначен отговор, тъй като всеки път това зависи до голяма степен от продукт, бранд, клиенти и т.н. Все пак можем да дадем някои насоки, а тази инфографика ще ни помогне в това.

Преди да видим какво ни предоставя инфографиката, е добре да знаем, че тя е направена от компания, предоставяща Google AdWords рекламен мениджмънт. Според проучванията на компанията WordStream контекстуалната реклама може да обхване до 64.6% от кликовете в SERPs. С други думи, 35.4% от потребителите кликат върху органичните резултати, а останалите – върху рекламните карета.

Друг интересен показател, който виждаме в инфографиката, е, че Google AdWords дава много по-добър CTR (Click Through Rate) от текстови реклами, макар и с картинка, във Facebook. Това е така поради факта, че потребители търсят даден резултат, а той не им се предлага като типична реклама. Именно така Google успява да изпревари Facebook в своята рекламна стратегия. Е, поне по практичност. Вижте сега и останалите резултати, изнесени от WordStream.

Вижте сега и останалите резултати, изнесени от WordStream.

Подобни статии:

  1. Apple срещу Samsung: Войната на патентите /Инфографика/
  2. Поглед върху онлайн заплатите в САЩ [Инфографика]
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване