09/04/12 12:13
(http://georgi.unixsol.org/diary/)

Вторник, 4 Септември 2012

Macbook-а явно е решил, че ще бъде проклет и ще ми къса нервичките. Вчера както си работеше и си гледах F1 без никой да закачам, взе че увисна. Изключих го и след включване чувам подозрителни три бипкания и естествено - не тръгва.

Пускам другия лаптоп с никнейм "баракудата", ровя из нететето (нетя на галено) и става ясно, че mac-а ми съобщава за проблем с паметта. Отворих го, извадих и сложих пак паметите. Запали! Ама не не boot-ва. Извадих едната памет - тръгна. Сложих на нейно място другата памет, пак тръгна. Слагам и двете памети, бип, бип, бип. Дейба, нещо е станало с горния слот за паметта. Оставих го с 1GB памет и ще търся 2GB на един DIMM. Чичо Били^WСтиви явно не го кефи да ползвам четири годишен лаптоп. Горе-долу толкова изкара и старият преди да му прецакам входа за захранването.

На баракудата (Fujitsu Amilo Pro от миналия век) пък вентилатора се търка в корпуса и издава трагичен звук. Имам два броя Asus EEE PC (701 и 901) и двата със скапано първо SSD, а на 901-то по екрана има пет-шест вертикални черти (може да е защото навремето малкият го препика :).

Това са само някои от причините да мразя компютърен хардуер.

Публикувана на 09/04/12 12:13 http://georgi.unixsol.org/diary/archive.php/2012-09-04
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване