09/04/12 04:04
(http://socialevo.net/)

Съперникът на Twitter, App.net, с първото си iOS приложение

Съперникът на Twitter, App.net, с първото си iOS приложение

През последните седмици Twitter бе социалната мрежа, която привлече вниманието на разработчици и потребители. Причина са новите ограничения и изисквания, родили се в търсенето на по-добро позициониране и монетизиране на наистина обичания Twitter. Недоволни има много, при това с основание. На фона на всичко това новината за съперник в лицето на App.net дойде тъкмо навреме.

App.net всъщност е социална мрежа, създадена от Далтън Колдуел, основателя на Picplz. Много наподобява Twitter. Основната разлика обаче е, че в нея потребителите са и клиенти, а не обекти на реклама, както е в Twitter. А всяка компания работи за своите клиенти. Това обещава и App.net. С това успя да привлече над 17 000 клиента за седемте седмици от официалното си откриване, а е все още в начален стадий на развитие – alpha. Участието в App.net е платено – обикновеният абонамент е $50 на година, а този за разработчици е $100.

В действителност App.net тръгна с голям ентусиазъм. И вече може да се похвали с първото си приложение за iOS – AppNet Rhino. Дело е на независим разработчик и е напълно безплатно. За да се ползва обаче, трябва абонамент за App.net. Както споделят The Verge, има подобно приложение и за Android – Hooha.

Големите въпроси, които възникват, са дали този бизнес модел на социална мрежа има бъдеще. Всички малко или много сме свикнали с рекламите и или ги използваме, или ги пренебрегваме, като по този начин използваме безплатно дадената услуга. Има и варианти, при които имаме избор – LinkedIn например. В същото време някаква част от нас са склонни да си плащат, за да използват услуги, които имат същата или поне подобна функционалност, но не разчитат на реклама, за да осмислят съществуването си. Освен това броят на потребителите в App.net все още е малък и те по всяка вероятност са основно предприемачи и разработчици.

Вие бихте ли използвали социална мрежа, подобна на Twitter, и да си плащате за това?

Подобни статии:

  1. Twitter за броени часове се превърнаха в лошата социална мрежа
  2. Мac OS X 10.8 удря едно рамо на Twitter
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване