09/04/12 08:55
(http://www.azcheta.com/)

Ще изчезнат ли електронните четци?

Въпреки възхода в продажбите на таблети и годишния спад в поръчките на електронни четци, последните няма да изчезнат в близко бъдеще, сочат данните от доклада на ABI Research "Електронните четци и дигиталното книгоиздаване 2012".

„Все още има ниша и достатъчен брой потребители за устройствата, пресъздаващи усещането за печатно издание”, коментира Джеф Ор, старши директор в ABI Research, компанията за проучвания на пазара на мобилни устройства, провела изследването. Ор базира изказването си на данните за продажби на четци с e-ink технология, предоставяни от дистрибуторите, а също и на допитване до потребителите, което показва предпочитанията им към притежанието на повече от едно устройство за четене вкъщи.

Според доклада 11 милиона четци ще бъдат изнесени в глобален мащаб през 2012, което е с 4 милиона по-малко от доставките през 2011. Очаква се през следващите години износът на електронни четци да спада със среден темп от 6,1% на година. Таблетите, за сравнение, ще са много по-популярни след 2012. За 2012 ще бъдат изнесени 102 милиона таблета, като броят им в последствие ще нарасне до 250 милиона.

Цената също се оказва фактор за задържането на четците в играта, сочат резултатите от проучването. Средностатистическият таблет струва $465 благодарение на популярността на iPad. Повечето четци са достъпни за по-малко от $100.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване