09/11/12 09:28
(http://www.azcheta.com/)

Дизайнер на Nike осъвремени гербовете от "Игра на тронове"

Дарин Кресенци е известен дизайнер на Nike. Най-скорошният му проект обаче е насочен в малко по-различна посока от обичайната му работна среда в дизайна на марки, пишат от fastcodedesign.com. От спортните стойки той се прехвърля към брандиране на... клановете в “Игра на тронове”.

Както доста други хора, дизайнерът се увлича по "Песен за огън и лед" след като гледа популярната екранизация на HBO “Игра на тронове”. Дарин коментира, че след като гледа първия сезон, прочита всичките пет книги за отрицателно време. След като се запалва по фентъзи поредицата на Джордж Мартин, дизайнерът собственоръчно изработва лога за всяка една от къщите, представени в книгите.

Четейки, Дарин си водел записки за описанията на гербовете включени в книгата, докато в даден момент не събрал достатъчно информация, за да започне да ги визуализира. Самият дизайнер коментира: "Аз не съм брандирал къщите в историята, Мартин го е направил. И дали е било нарочно или не, няма значение, защото полученият резултат играе важна роля в успеха на поредицата".

"Това, което намирам за най-интересно, е фактът, че тези брандове съществуват само в писменото слово. "Песен за огън и лед" не съдържа илюстрации (освен картите) и въпреки това, когато четем за битка между Ланистър и Старк, веднага си представяме мъже, засилващи се към море от червени войски, въпреки че това не се съдържа в описанието на сражението", споделя Кресенци.

Според дизайнера гербовете на родовете наистина действат като брандинг, показвайки отличителните белези и качества на всеки от героите. Той признава, че на места е проявил артистични своеволия и е променил едно две неща в клеймата, но без да променя основната им концепция, създадена от Джордж Мартин.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване