09/13/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Какво споделяме най-често в социалните мрежи [Инфографика]

Какво споделяме най-често в социалните мрежи [Инфографика]

Компанията TrendMicro предоставя интересна инфографика, която хвърля допълнителна светлина върху това какво споделят най-често потребителите в социалните мрежи. Оказва се, че сърфиращите онлайн обичат най-много от всичко да показват лични предпочитания, събития или факти, свързани лично с тях, без да се притесняват от това, че информацията става публично достояние.

Любопитно е, че потребителите на социални мрежи обичат да свързват профилите си, като по този начин достигнат по-голяма публичност, а това е и желанието им за самоизява. 16% от профилите в Pinterest имат връзка с тези в Twitter. Също така над 20 милиона потребители във Facebook включват в профилите си дата и година на раждане.

Що се отнася до информацията, която споделяме, става ясно, че тя е свързана най-често с рождени дни, любими предавания, музика, планове за ваканции и пътувания, а също така и нерядко с членове на нашето семейство. Всичко това ни прави доста открити за „крадците на лична информация“ в социалките. Едва 50% от нас проверяват своите защитни опции във Facebook, а това може да се окаже фатално в много от случаите, които можете да видите в инфографиката.

Що се отнася до информацията, която споделяме, става ясно, че тя е свързана най-често с рождени дни, любими предавания, музика, планове за ваканции и пътувания, а също така и нерядко с членове на нашето семейство.

Снимка: TrendMicro

Подобни статии:

  1. Как използваме социалните мрежи [Инфографика]
  2. Кръговратът на социалните мрежи: Инфографика
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване