09/14/12 20:57
(http://ivo.bg/)

Veni, vidi вицепремиер

Veni, vidi, vici (вени, види, вици) — дойдох, видях, победих!

Тъй рекъл Юлий Цезар, цитиран от Плутарх, когато решил по впечатляващо кратък начин да съобщи през 47-ма година преди новата ера на римския сенат, че е постигнал лесна победа над сина над понтийския цар Фарнак, син на Митридат, в битка а при Зела.

Ето че днес, в епохата на 41-то Народно събрание от 21-ви век,българският зрител можеше да види вените на едно вице с пропагандна цел. Почти същата работа: вени, види , вице…

За целта бяха мобилизирани телевизиите да видят и да покажат как вицето Цветанов си дава вените като кръводарител.

Даряването на кръв е благотворителност. Но за вицето Цветан Цветанов е пропаганден коз и той не се поколеба да го използва.

Нали си давате сметка колко „случайно” са се озовали телевизионните камери точно на мястото, където вицето е пожелало да му се видят вените и какво означава това за резоньорството на българските медии, впрегнати да обслужват пропагандата на нашите „пълководци”!

Регистраторите на „новината”,телевизионните камери, днес не могат да бъдат сравнени с ролята на историка Плутарх. Те не са ретранслатори на значимо събитие, а са средство за производство на масова информация за целите на масовата деградация на българските медии, впрегнати да обслужват популистките пирови победи на управляващите.

У нас се правят други сметки, а жертвите на популизма, стига да се множат, радват пълководците на пропагандните кампании, в каквито превръщат дори и кръводаряването, при което вицето Цветанов смирено обяснява пред тълпи от хроникьори, че се надява да е спасил “поне един човешки живот”.

Р.S. Случайна е всяка аналогия с победата на цар Пир, който- пак според Плутарх- си е дал сметка след победата над римляните при Аксулум през 279 г. пр. н.е., че е дал твърде много жертви

Пирът продължава…

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване