09/14/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Какво е важно за онлайн маркетинг специалистите през 2012 г.

Какво е важно за онлайн маркетинг специалистите през 2012 г.

Компанията, занимаваща се със Search Engine Marketing (SEM), SEMPO хвърли светлина върху това на какво онлайн маркетинг специалистите обръщат най-често внимание. Предоставените графики дават интересен поглед над областите, върху които е добре да се концентрираме в онлайн маркетинг действията си. В изследването са интервюирани както специалисти от компании, занимаващи се със SEM, така и практикуващи in-house специалисти.

Едно от най-важните неща през 2012 г. е появата на вълна от онлайн потребители, използващи мобилни устройства за сърфиране в интернет. Цели 92% от онлайн маркетинг специалистите споделят, че мобилните технологии налагат промени, които са наложителни за задържане и привличане на клиенти, а 87% смятат, че локалното търсене играе важна роля в случая. На трето място със 86% вниманието пада върху Google ъпдейтите, касаещи алгоритъма на търсачката.

Едно от най-важните неща през 2012 г. е появата на вълна от онлайн потребители, използващи мобилни устройства за сърфиране в интернет.

Друга интересна информация изваждаме от графиката, показваща откъде най-лесно SEM специалистите калкулират ROI. Платеното търсене си остава на челна позиция с 97% благодарение на лесните метрики като AdWords например. Имейл маркетингът печели 90%, а след него с 85% и 89% съответно се нареждат афилиейт програмите и SEO-то. 

Платеното търсене си остава на челна позиция с 97% благодарение на лесните метрики като AdWords например.

Последната графика пък ни показва защо SEM специалистите прилагат SEO към своите стратегии. Оказва се, че през 2012 г. SEO-то се прилага основно за генериране на приходи. Друг основен резултат, който се търси, е трафик към сайта, но значението му е паднало с 8% в полза на това да се гонят директни продажби онлайн. Очевидно е, че все повече бизнеси изместват „магазините“ си онлайн, за да спестят ресурс, а и също така да са там, където са и клиентите им.

Очевидно е, че все повече бизнеси изместват "магазините" си онлайн, за да спестят ресурс, а и също така да са там, където са и клиентите им.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. 98% от маркетинг специалистите ще използват SEO през 2012
  2. Още няколко интернет маркетинг тенденции за 2012
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване