09/14/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Предстоят два вълнуващи уикенда със Startup Weekend Sofia

Предстоят два вълнуващи уикенда със Startup Weekend SofiaПонякога е трудно да решиш след края на лятото къде да прекараш свободното си време в София. Особено когато е септември и искаш да се насладиш на последните слънчеви лъчи на ранното есенно слънце. Но когато има нещо интересно и полезно, което се случва, няма как да не отделиш време и за него.

Аз лично ще отделя този и следващия уикенд за нещо много полезно и вдъхновяващо – за Sofia Startup Weekend. Не защото нямам други интересни неща, които мога да правя, а защото е една възможност, която не е за изпускане. Защото ще ми помогне да се позабавлявам, да срещна нови и интересни млади хора и да си прекарам чудесно. Нали затова са уикендите все пак, за да презаредим физически и емоционално с нови и положителни емоции. Точно това ни предлага и Sofia Startup Weekend, който щe се състои на 21 септември до 23 септември в betahaus.

Това не е първото или последно събитие за предприемачи, но е интересно и заслужава вашето внимание. За тези, които не знаят какво точно представлява Sofia Startup Weekend, организаторите са подготвили и предварителна среща в betahaus тази събота 15 септември, на която ще можете да се срещнете и запознаете с участниците, да изберете своите екипи и да зададете своите въпроси.

И така, силно ви препоръчвам да дойдете, ако имате намерение да създадете свой Startup, ако искате да разберете как става това, ако искате да се срещнете с млади хора, които са енергични, имат знания, опит и най-вече желание да създадат нещо свое и да помогнат на други. Запишете се за участие в Sofia Startup Weekend. Екипът на SocialEvo.net ще бъде там и ще се радваме да се срещнем с вас и да споделим идеи. Може пък българският Марк Зукърбърг да е един от вас.

Тази година форматът на Startup Weekend Sofia ще бъде разширен с пре-събитие „Windows 8: как да правим приложения за новата платформа“ (събота, 15 септември, 9:00 ч, бетахаус), целта на което е да предизвика всички вас да се запознаете един с друг, да обмените идеи и също така да се запознаете с нови технологии, които да използвате за своите идеи по време на Sofia Startup Weekend.

Силно ви насърчаваме да присъствате в събота, като организаторите са приготвили някои изненади. Можете да доведете свои приятели или хора, за които Sofia Startup Weekend би било интересно и полезно събитие. Всеки с регистрация за Sofia Startup Weekend ще бъде с приоритет и специален пакет подарък от Microsoft.

Ето и програмата за 15 септември:

9:00 – 9:15: Регистрация

9 :15 – 10:00: Въведение в Windows 8. Основни характеристики, нови елементи, десктоп и новия дизайн.

10:00 – 10:45: Концепции на дизайна в Windows 8 – цели, идеи, развитие

10:45 – 11:00: Почивка

11:00 – 12:00: Разработка на приложения за Windows 8. Възможности, ограничения, архитектура, технологии, разпространение

12:00 – 13:00: Демо – разработка на приложение с HTML5, CSS3 и JavaScript + WinJS. Създаване на примерно приложение и дискусия.

След 13:00 приятелите от Coherent Labs ще направят бързо представяне на своя middleware, UI инструмент, който позволява на разработчиците на игри да правят по-бързо UI, като използват основно JS, CSS, HTML5. Те ще предоставят API за всички участници в уикенда. Така че ако има някой, който ще прави игри, да заповяда.

Sofia StartUp Weekend

Кога: 21 септември (петък) до 23 септември (неделя) 18:30

Къде: София, ул. Крум Попов 56-58, betahouse | sofia

Билети: http://swsofia2.eventbrite.com/

Подобни статии:

  1. Startup Weekend Sofia – уникално по рода си събитие за стартиране на бизнес в рамките на 54 часа
  2. Startup Weekend Sofia: „Не се говори, само се действа!“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване