09/15/12 15:59
(http://ivo.bg/)

Гарваните от ГЕРБ и БСП си пазят взаимно очите

Потече емблематична за гарваните, които не си вадят очите взаимно, размяна на обвинения. Според министър Делян Добрев, от БСП са знаели предварително за руския иск от 1 милиард евро за АЕЦ „Белене”, а Корнелия Нинова от БСП пък отвърна днес като детонира твърдението ,че правителството на ГЕРБ е имало информация за подготвян атентат в България преди касапницата на летище Сарафово.

Звучи страховита тази размяна на удари, направо е в духа на революционния плам на Станишев, който лансира днес партийния лозунг „свобода или ГЕРБ”. Обаче е твърде бутафорна. Отново…

Интересното не е в самата размяна на обвинения, а в тяхната предсказуема „безкръвност” и доказана беззъбост.

Едните са жалват от БСП на европейската полиция за разследване на злоупотреби ОЛАФ и получават светкавично напомняне, че със същия успех могат да се оплачат на „арменския поп”, защото тази специализирана служба действа само в рамките на прерогативите си по отношение на далаверите с европейски средства.

Другите пък, за които е знайно, че имат дълбочинен поглед върху тайните на тайните служби в България поради генетични причини, демонстрират дозирана, но и твърде съмнителна в случая осведоменост за нещо толкова сериозно, което се коментира буквално в целия свят- от Ерусалим и Лондон до Вашингтон. Не е ли „малко” лековато да хвърляш подобни димки за отвличане на вниманието?

И друг път съм използвал метафората за тази битка в стил американски кеч. Уж се скубят, ритат и хапят на тепиха, а всъщност отлично спазват правилата, според които продължава шоуто, за да си получат хонорара за зрелището, за което публиката си плаща скъпо. Но е време вече да се разберем: след като беше разбит толкова триумфално „двуполюсният модел”, с дейното участие на благодетеля на Борисов в политиката Симеон Сакскобургготски и уж се разсея т.н. „синьо-червена мъгла”, какво точно получихме като алтернатива?

Получаваме безцветна мъгла, в която партийната окраска е само за заблуда на лековерните при обозначаването на кечистите.

Ако Борисов и компания наистина искаха да натикат в миша дупка предшествениците си от тройната коалиция , както обещаваха, за да впечатлят разочарованите от липсата на справедливост български избиратели, имаха три години да го направят. И не като някаква вендета, а по закон. Нима чак сега „прозряха” престъпния характер на атомния Франкенщайн край Белене ? Кого искат да заблудят с имитацията на внезапен праведно институционален гняв, обръщайки се за международна помощ за разкопаване на скелетите в българския ядрен гардероб?

Също толкова обречена на нищожност по своето практическо значение е маневрата на БСП с употребата на нещастие от мащаба на трагедията край Бургас за егоистичните цели на шоуто. Не че е невероятно властта да е сгафила в предотвратяването на атентата, но чак пък да е съучастник в него, като едва ли не е знаела, но не е предприела нищо, е абсурд, годен само за партийна употреба в клубовете на партията с преобладаващо членство на другарки и другари от т.н. трета възраст.

Не за друго обвинението на Нинова е несериозно, а защото от ГЕРБ дават мило и драго да се представят като успешни борци в битката срещу престъпността и нямат абсолютно никакъв интерес да се самоубиват, козирувайки пред огледалото. В най-лошия ( за ГЕРБ) случай, ако Нинова е сто процента права, ще последва същото, както и след пренебрегването на предупрежденията за сбъдналата се опасност от атентат срещу българската база в Кербала. Те.е. ще последва едно голямо нищо заради нищонеправенето, в което доказано големи специалисти са Георги Първанов, БСП, но и онези, който днес са наред да грачат соло в хора на гарваните.

Ако това е алтернативата на „синьо-червената мъгла”, от която изскочи Сакскобургготски, ранната прогноза за следващите избори отсега се очертава като един голяяям, пореден вопъл на разочарованите. Въпросът е само кой ще ги очарова този път.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване