09/17/12 12:05
(http://www.azcheta.com/)

В Китай също ще четат „Любов по време на холера”

След България още един пазар, доскоро "забранен" за една от най-обичаните книги по света, вече ще бъде отворен. Това ще се случи, след като Thinkingdom Media успя да склони Габриел Гарсия Маркес продаде правата за издаването на „Любов по време на холера” в Китай.

И както главният герой Флорентино Ариза признава на жена си, че я е обичал в продължение на 51 години, 9 месеца и 4 дни, така и китайските фенове на Маркес търпеливо очакват „Любов по време на холера” да бъде преведена на родния им език. Очакване, което приключва след 25 години, 8 месеца и 22 дни.

Колумбийският писател е много чувствителен на тема авторски права, поради което досега неговият шедьовър не е имал официален тираж в страната. Според Ли Яо, издател в Thinkingdom Media, „Любов по време на холера” е стриктно преведена спрямо изискванията на своя автор.

Новината за издаването на книгата в Китай предизвика възторг у почитателите на Маркес. Доскоро единствено зле преведени варианти циркулираха нелегално в страната. Това обяснява нетърпението, с което се очаква пускането на 500 000 екземпляра на книгата.

„Фактът, че Маркес е успял да опише такава невероятна история като „Любов по време на холера”, след като е спечелил Нобеловата награда, доказва, че е достоен носител на приза”, споделя литературоведът Дзи Ан.

В "Аз чета" това също е една от най-харесваните (или поне четени и ревюирани) книги - вижте ревютата на Васи, Мила Ташева, Вал Стоева и доста нестандартното на Вал Маринова.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване