09/18/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Докъде стигна войната между YouTube и Исляма

Докъде стигна войната между YouTube и Исляма

След пускането на скандален трейлър на филма „Innocence of Muslims“, или в превод „Невиността на Мюсюлманите“, YouTube предизвика истинска война. Множество държави в Близкия и Далечния Изток се обявиха против него, като го определиха като подигравка с религията. Съдържанието бе блокирано от YouTube в Индонезия и Афганистан, а също така цензурирано в Либия, Египет, Израел и Индия.

Видеото, чийто режисьор е Никола Накоула, е дълго 14 минути и бива определено като пародия с пророка Мохамед. Това бе и причината за бунтовете срещу американските посолства в държави като Судан, Тунис, Либия, Ливан и Йемен. Също така се наблюдава вълна от недоволни мюсюлмани в цяла Европа, Нигерия и Сомалия. Недоволните граждани не само се опитват да протестират, а нанасят материални щети, както и осъществяват нападения, взели вече своите жертви.

Пакистанските телекомуникационни власти са блокирали над 753 линка, водещи към видеото, както и негови версии. Според YouTube всеки ден се качват над 100 клипа, касаещи трейлъра на „Innocence of Muslims“. От най-популярната видео социална мрежа обаче заявиха официално, че видеото няма да бъде свалено, тъй като не нарушава правилата на YouTube. Въпреки това много политически лидери вече взеха позиция това да се случи, за да се избегнат подобни неприятни ситуации, каквито в момента се наблюдават в гореспоменатите държави.

http://www.youtube.com/watch?v=ntgzoE7rU9A

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Как да свалим видео от YouTube и Vimeo
  2. YouTube пусна подобрена образователна услуга
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване