09/24/12 08:37
(http://www.borisloukanov.com/)

Гледай видео и купувай, каквото си харесаш – креативна идея за електронни магазини

Фешън компанията Only и певецът Alb създадоха интерактивни “видео – shopping” филмчета, използвайки възможностите на Flash и HTML 5 технологиите.

Неотдавна в интернет почти по едно и също време се появиха 2 интересни видео филмчета, които експериментират с нов креативн подход по отношение на възможностите за нестандартно е-commerce потребителско преживяване.

Най-общо казано, гледате видеото и ако си харесате нещо, което видите там – дрехи, обувки, аксесоари и други предмети, можете да кликнете в “real time”, да паузирате филмчето, да разгледате офертата за дадения артикул онлайн и съответно да направите покупка, ако решите.

only-website

 Първото видео, озаглавено “The Liberation”, е на датския фешън бранд “Only”. То е основа на кампанията му “Only because we can!”, представяща лятната им колекция. Идеята за креативния експеримент е на рекламната агенция Uncle Grey, а цялостната техническа реализация е на дигиталната компания North Kingdom. Cамият филм е продуциран от небезизвестният шведски режисьор Кристофър фон Райс.

Препоръчвам ви да се потопите в нестандартното интерактивно “Only because we can” video - shopping преживяване, а това е интересно case study видео за самото изпълнение на проекта:

За разлика от “Only because we can“, където е използвана изцяло Flash технологията за реализацията на проекта, второто видео, което искам да представя на вниманието ви, е базирано изцяло на HTML 5 и поради тази причина може да се гледа само с Google Chrome браузър. Концепцията е същата, има малки разлики в самото изпълнение.

Alb

Става дума за видео клип на френския “инди” артист Клемент Дакюин, известен с творческия си псевдоним Alb, който за да финансира новия си албум, решава да продаде голяма част от вещите си, използвайки видеото на пилотния му сингъл “Golden Chains”. Още докато го гледат, потребителите могат да кликнат и да си закупят артикулите от видеото, които са “изложени” за продажба в eBay и Etsy.

Проектът е реализиран от Кевин Салембие и Жулиен Боасино от агенцията CLM BBDO, а видеото е режисирано от Джонатан Брода.

От този линк може да се позабавлявате с видеото (не забравяйте за Chrome браузъра), а тук може да видите какво всъщност представлява проекта на Alb:

За други два криейтив HTML 5 експеримента, създадени с подкрепата на Google Creative, може да прочетете тук и тук.


Rating: 5.0/5 (1 vote cast)


Гледай видео и купувай, каквото си харесаш – креативна идея за електронни магазини is a post from: Boris Domain -The Marketing Creative Space


Публикувана на 09/24/12 08:37 http://feedproxy.google.com/~r/BorisDomain/~3/qbwDvYCTkEI/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване