09/26/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Nokia обмисля да съди HTC заради Windows Phone 8X

Тръгна слух, че Nokia обмисля възможност да започне дело срещу HTC заради очевадната прилика между Nokia Lumia 820 и HTC Windows Phone 8X. Според скандинавската компания HTC са се приближили доста близо до дизайна на Lumia 820, което най-вероятно може да се вземе като чисто копиране. Запознати с двата бранда специалисти са на мнение, че съвсем скоро това ще се случи и Nokia ще се опита да покаже рога.

Nokia обмисля да съди HTC заради Windows Phone 8X

Най-близката прилика, която изтъкват от Nokia, са заоблените ръбове и цветните кантове, които обгръщат телефона отпред. По-изненадващ обаче е фактът, че от Nokia не са отрекли намеренията си да съдят HTC, а просто са казали, че не желаят да коментират слухове и теми, които касаят техните съдебни намерения. 

Windows Phone 8X

 “Както знаете, през май 2012 ние започнахме съдебни процеси срещу HTC в Американската интернационална търговска комисия. Нашите намерения са да търсим своите права, като сезираме комисията да отсъди в наша полза откраднатите технологии и патенти от страна на HTC„, заявяват официално от Nokia.

Ето какво казват и от ответната страна, а именно HTC: 

„На този етап не е постъпвало никакво оплакване от Nokia срещу нас на подобна тема. Това е и причината да останем без коментар.

Снимки: Nokia и HTC

Подобни статии:

  1. Франция съди Google заради „autosuggestion“
  2. В кои държави ще се предлага Windows Phone 8
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване