09/26/12 09:11
(http://ivo.bg/)

Гербохулниците да си получат заслуженото

Щях да се въздържа да коментирам пристъпа на правораздавателен гняв срещу рапъри в България, който почти буквално копира реакцията на руската прокуратура срещу политическия протест на пънкарки, обидили лично лакомията за власт на вожда Путин, но обвинени в богохулство. Други ме изпревариха- например колегите от лондонския сайт Кафене.нет направиха тази аналогия- и не искам да дублирам репликата им.

Но съм провокиран от нещо много конкретно: прокуратурата, обосновавайки се защо рапърите са привикани в следствието да дадат обяснение за песен, в която изразяват ( о, ужас) недоверие в ГЕРБ, за сметка на герба на републиката, всъщност хладнокръвно юридически посочват, че гербохулниците са си навлекли тази неприятност заради текст в наказателния кодекс.

Вярвам свято в тази юридическа истина. Защото ми го говорят не звездите ( на рапа, какъвто самият аз не слушам, както не си падам и по пънк, включително руски такъв), а самият заместник главен прокурор и директор на Националната следствена служба Бойко Найденов.

„Има образувано наказателно производство от Софийска градска прокуратура срещу Мишо Шамара, така наречения за това, че в една негова песен се обругават националният герб и националното знаме”, заяви Бойко Найденов и добави, че има такъв текст в Наказателния кодекс.

Ето това е, което силно ме впечатли. Най-после се събуди достойнството на българското правораздаване и прояви готовност да раздава шамари за гербохулство и обругаване на националния ни флаг ( и достойнство)! Оказва се, че срещу някакъв рапър законът може да се прилага в цялата му строгост, но срещу руската пета колона Темида си остава покорно сляпа. С което доказва кой командва българския парад ( за да не кажа маскарад) на патриотизма и че това се прави напълно в духа на (уж) големия противник на сегашната власт Ивайло Калфин, формулирал българския патриотизъм като производна от любовта към една чужда държава.

С риск да попадна между шамарите на българските рапъри, ако отбележат моето интелектуално предателство спрямо един от тях, изпаднал в беда, няма как да не се съглася с Бойко Найденов по фактологията. Има такъв текст ( има и такава партия ГЕРБ, която в момента прави невинни муцунки все едно, че няма нищо общо с употребата на наказателния кодекс само, когато е лично ощипана).

След като обаче има такъв текст в наказателния кодекс, заради който напълно законно може да бъде ошамарен всеки, настоявам същият аршин да бъде приложен към подбудителите и извършителите на системното поругаване на българския флаг, с който група патриоти се опитват многократно да прикрият срамотията, изписана в подножието на унизителния за достойнството на Република България съветски колониален паметник в центъра на София.

Само през май и юни тази година цели четири пъти българският флаг се появи за кратко в подножието на най-бруталния символ на лъжата в държавата ни- този, който твърди, че поробването на България е донесло свободата й.

На два пъти ( на 1 и на 8 май) българският трибагреник грейна нарисуван върху опозоряващия историческата истина и националното ни достойнство надпис с блажна боя и беше бързо, подло и грижливо изтрит от служители на слугинската на чужди на България интереси охранителна фирма Егида, явно наета от други, а не от български граждани, уважаващи законите на страната си.

Третият път открито, застанали с лицата си пред този паметник, залепихме цели 6 български знамена върху опозоряващия България и паметта на хилядите български жертви на съветската окупация надпис, сред които най-голямата жертва е самата българска независимост, погубена ( с фатални последици за нашата изостаналост и днес) за 45 години. Престъпници, нарушаващи фрапантно наказателния кодекс, са ни издебнали да си тръгнем, промъкнали са се под прикритието на нощта и веднага са поругали българските знамена.

Искам да знам в кой кош за боклук служители от предателската фирма Егида са изхвърлили 6 български знамена. Или ги пазят като реквизит, с който се отчитат пред господарите си за рублите? Виновниците трябва да бъдат извикани на разпит и най-малкото заплашени със същото, което грози рапърите, поругали само на думи българското знаме.

Ако следствието и прокуратурата се затрудняват в събирането на доказателства за извършените престъпления срещу българското знаме, освен един клип, заснет от колегата Иван Бедров как служител на Егида трие трибагреника от паметника в утрото на 2-ри май ( и псува, т.е. сквернослови, вместо да застане мирно пред знамето), мога да посоча десетки свидетели на вербалното престъпление срещу българското ( и европейското ) знаме, извършено от служителка на Егида.

При разрешена от общината акция пред същия този паметник, в рамките на която опаковахме подножието на съветското творение със съшити големи български и европейски знамена, униформена представителка на Егида се опита да ни възпре да осъществим законното си право на български граждани да тачим родния трибагреник повече от стърчащия над главите ни символ на покойната съветска колонизаторка на родината ни. Обругавайки националния ни трибагреник, тя нарече патриотичния ни порив „цирк”.

Така че, наистина: спрете този цирк с двойния си аршин, използван от вас като балансиращ прът във въжеиграчеството ви в изблиците на фалшив патриотизъм и се огледайте надолу към пропастта, преди да преминете отново на червено заедно с червените, на които де факто, а вече и де юре служите с бездействието си по прилагането на закона спрямо поругаването на българската национална чест в самия център на столицата!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване