09/26/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Общото между сапуна и модерните технологии

Няма нищо по-досадно от малките остатъци сапун, които реално не можем да ползваме за нищо. Мен лично ме изнервят и обикновено ги изхвърлям.  Затова днес искам да ви представя една изключително оригинална и еконасочена идея. Защо да не използваме тези остатъци и сами да си произведем сапуна, който използваме всеки ден?

Общото между сапуна и модерните технологии

Двама корейски дизайнери, Ким Джон Уон и Джунг Хуан Сонг, предлагат на вниманието ни машина, произвеждаща сапун от остатъците и мръсна, използвана вода. Колкото и безумна да звучи идеята, тя на практика е осъществима. Устройството Re-Q се зарежда с остатъци от сапун, както и така наречената „сива“ или мръсна вода. Това са основните съставки за производство, но към тях по собствено желание можете да прибавяте масла и различни аромати, които са полезни за кожата на ръцете. След като се събере необходимото количество материал, Re-Q  разтваря остатъците сапун в отпадъчната вода, превръщайки ги в овални калъпи сапун. Няма как да подминем и невероятния дизайн на устройството Re-Q. Как да останете равнодушни към тези заоблени бели форми и свежите зелени елементи? Почти прилича на свръхмодерна музикална система. И по никакъв начин не бихте предположили, че това всъщност е машина за рециклиране на сапун!

За съжаление Re-Q има един малък недостатък. Все още не е много изяснена технологията за събиране на вече използваната вода. Към момента се предполага, че това трябва да се прави от нас, което, да си признаем, не звучи особено привлекателно. И все пак, ако се опитаме да мислим „зелено“, може би няма да ни се стори чак толкова лоша идея.

Снимка: InteriorHolic

Подобни статии:

  1. Христо Стоянов: новите интернет технологии въобще не се изчерпват само със социални мрежи
  2. Социалните медии – директна връзка между политиците и гражданите
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване