09/27/12 03:00
(http://socialevo.net/)

За Twitter от България до Китай

За Twitter от България до Китай

В последно време се породиха много спорове за това как и защо потребителите на социални мрежи използват Twitter у нас. Дискусията започна от това, че, първо, не е ясно дали активните потребители на Twitter в България са 10 000 или 50 000 и също така какво точно правят те в социалната мрежа. Още повече се породиха въпросителни за това дали голяма част от тези активни потребители не са хора, които са захапали поредната мода, а именно Twitter. 

Поглеждайки към последните статистически данни, изложени относно Twitter в световен мащаб, можем да забележим, че употребата на социалната мрежа се засилва с всяка изминала година. Регистрираните потребители стават все повече, а активните такива нарастват правопропорционално. Интересен факт е, че Китай е държавата, където Twitter е забранен от три години, но е с най-голям брой потребители – 35.5 милиона. Англия, Испания и Италия също бележат значителен ръст в социалната мрежа съответно с 6.6, 5 и 3.1 милиона потребителя. Но кому е нужен Twitter у нас?

Голяма част от ветераните в Twitter в България са недоволни, защото потребителите започват да превръщат социалната мрежа в чат канал. Един вид, модерната mIRC-а както я наричахме някога. Други пък казват, че модата да имаш Twitter профил създава „мъртви души“, които никога не „оживяват“. Има и такива, които споделят единствено, но не комуникират с останалите. Оказва се, че лидерите на ценно мнение в Twitter са твърде малко. Това са хора, следящи чужди профили, които определено знаят как да комуникират в социалката. 

Twitter е социална мрежа, която може да ви даде много. Ако следите правилните хора, ще научавате всичко на момента, ще получавате ценни съвети, а също така и ще давате. Защото Twitter не е мода, а е начин на живот. Появиха се дори асоциации на социалната мрежа с ask.fm, която е активна и на български. Може ли Twitter да се превърне в следващия Facebook, или ще успеем да запазим неговата стойност? 

Ето сега и няколко съвета как да ползваме Twitter по най-правилния начин.

Ето сега и няколко съвета как да ползваме Twitter по най-правилния начин.

Снимка: mandmx

Подобни статии:

  1. В Китай Twitter е национална заплаха
  2. Anonymous цензурират Facebook и Twitter в Китай
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване