09/28/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google призна! Повече резултати от автори в SERPs

Google призна! Повече резултати от автори в SERPs

На връх рождения си ден Google официално признаха, че потребителите на търсачката могат да разчитат на по-голям и разнообразен брой резултати, ако използват back бутона, след като са влезли в дадена страница. На практика това важи само за потребителите със статус Authorship. Това означава, че ако даден потребител избере резултат в SERPs, кликне върху него, а след известно време се върне с back бутон в страницата с резултатите, той ще види още повече линкове от този сайт.

Колкото и необяснимо да ви звучи, този метод е прекрасен. В следващите снимки, които принадлежат на Search Engine Land, можете да видите какво имаме предвид. При търсене по ключова фраза „marketing land feedburner“ се вижда сайт marketingland.com/***/. 

authorship в Google

След като потребителят прекара известно време на сайта, от Google не желаят да споделят колко точно, то той вижда в стария си SERPs повече резултати от въпросния сайт. Ето как:

google authorship

Но какво казват от Google за тази „новост“, която всъщност съществува от доста време:

Ако даден потребител намира страницата на определен автор за интересна и прекара Х време в нея, той най-вероятно е заинтересуван от него. Чрез тази функционалност ние му даваме възможността да намери още релевантни резултати от същата авторска страница.

Снимка: Google

Подобни статии:

  1. Как негативните емоции влияят на SERPs
  2. Bing и Yelp с по-добри локални резултати
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване