09/28/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google стъпи в България на своя 14-и рожден ден!

Вчера в Rainbow Plaza в София се състоя едно прекрасно събитие с участието на Google. Първото официално събитие на Google в България!  То съвпадна с една хубава годишнина, 14-ия рожден ден на Google!

Happy Birthday Google!

Google стъпи в България на своя 14-и рожден ден!

Пред българската публика  бе представена програмата Google Engage за агенции. Бяха разгледани новите тенденции от Google, както и споделени успешни примери от европейски рекламни агенции.

Google Staff at Google Engage Sofia

Първото Google събитие в България бе посветено на програмата Google Engage за агенции, която се популяризира от компанията в България, и бе посетено от уебмастъри и уебдизайнери, SEO, IT консултанти, медия агенции, маркетинг експерти, рекламни специалисти и всички, които искат да разширят бизнеса си с помощта на Google. Събитието бе само за поканени, които бяха заявили първоначално своето желание за участие. На Google Engage ден бяха дискутирани интересни и актуални теми от сферата на онлайн рекламата с участието на представители на Google и европейски рекламни агенции. 

Първото нещо, което искам да попитам участвалите колеги, е дали научихте нещо интересно на днешното събитие Google Engage? За мен това бе най-добре организираното и обогатяващо мероприятие, на което съм присъствал някога в България. Реални примери, споделен опит, ценни съвети, готини хора.

Любимият ми цитат от презентацията на Jacek Chruściany от Performance Media:

Sell solution rather than media!

Фокусът върху десния горен банер в сайта Х или Y вече е отживелица. Дали и у нас 2013 г. ще бъде така? Наблюдавайки пазара ни, няколко пъти обърнаха внимание на несъответствието между интернет пенетрация (45%) и дял на онлайн маркетинга (10%) у нас.

 

Bulent Hicsonmez, Директор на Google Турция, показа уникалното съответствие между ръста на онлайн купувачите и турската икономика. Дали това е случайно, или е една логична закономерност?

Чухме за магията на Google Search и за невероятния бум на дигиталните агенции в Полша, Хърватска и Германия, съответно отJacek Chruściany, Co-MD на Performance Media (Полша), Miroslav Varga, COO на Escape (Хърватска), Patrick Wolff, CEO на e-wolff (Германия), които повишават с над 300% продажбите на клиенти, които им се доверяват.

Мерси и на Мартин Попов, Управител на Interactive Share, за вниманието, което отдели на performance мрежите в България и особено на EasyAds в исторически план. Доста смело за семинар на Google :)

А най-важният извод за мен е, че не бива да се фокусираме върху отстъпки, цени, брой кликове или импресии, тъй като те не са валутата на онлайн рекламата, а само мерни единици. Истинският плюс идва от свършената работа, от хората професионалисти, които могат да дадат идеи, да спестят средства и да повишат приходите. Познавате ли такива хора…, а работите ли с тях? Или сравнявате отстъпки и ценови оферти…

Надявам се, че за много от присъстващите това събитие ще бъде повод да променят нещо – не само в посока Google, а по отношение на самата онлайн реклама. Възможността да засилим хода на нещата е пред нас. На вълната сме и сами решаваме дали да се пуснем по нея, или да изостанем назад.

Ето и някои снимки, от които лъха духът на днешното представяне от Google:

Bulent Hicsonmez, Country Director, Google Turkey

Снимки: SocialEvo 

Подобни статии:

  1. IAB Forum България на14 март 2012
  2. Google пуска своя кола преди 2020-та
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване