10/02/12 03:00
(http://socialevo.net/)

До 10 години затвор за торенти в Япония

До 10 години затвор за торенти в Япония

Властите в Япония са решили да наложат сериозен контрол над свалянето на торенти. За да ограничат тази порочна практика обаче, властите са решили не да локализират сайтове, а потребители, които свалят торенти. По този начин в страната на изгряващото слънце опитват по-различна практика, която може да се окаже и много успешна. Всеки един потребител, който бъде заловен да сваля торенти, ще се изправи пред съда и може да получи до 2 години затвор и глоба от £16 000.

Законите в Япония, имащи за цел да ограничат качване и сваляне на торенти, са създадени още преди 2 години, но на практика не са прилагани. Според доклад на BBC правителството и агенциите, държащи правата на различните формати медия, са в изключително добри отношения, което, образно казано, е наложило затягане на коланите. Още по-голям се явява кошмарът и за разпространителите на торенти, които са застрашени от затвор до цели 10 години.

Подобни практики се наблюдават в доста държави, но мерките, които са решили да вземат в Япония, са наистина сурови. Въпросът обаче ще бъде по какъв начин ще успеят да изловят всички тези потребители, които използват най-различни вратички, за да заобиколят закона. Защитаването на авторски права в тази държава със сигурност ще покачи своите параметри, което може да се окаже благополучно за чужди инвестиции в Япония.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Twitter разтърси Япония с 6.8 по Рихтер
  2. Интернет преди 10 години [Инфографика]
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване