10/02/12 13:20
(http://psabev.blogspot.com/)

За кравите на АМ “Хемус”

След като влязоха в сила промените в Закона за пътищата, шофьорите вече могат да карат със 140 км/ч по магистралите и с до 120 км/ч по скоростните пътища (каквито обаче липсват). Магистрали обаче имаме, т.е. ще стигаме до дестинацията си по-бързо, казах си. Да, ама не. Заедно с увеличаването на ограничението, гледам по АМ “Хемус” са нацвъкали едни ограничения от по 90 км/ч (естествено, “случайно” съвпадат и с местата на някои от стационарните камери). И така, виждате широката магистрала пред вас и ограничение 90 км/ч – о’кей, на някои места наистина се налага. На други обаче е безумно. Още по-безумен е знакът над ограничението – А21 (“Възможна е поява на домашни животни”). Магистралите не трябва ли да са заградени с огради (доколкото видях – бяха), следователно не би ли трябвало кравите и овцете по платното да са толкова рядко явление, колкото и нефтено находище на автобусна спирка?! И защо сложиха въпросните знаци точно след като приеха предложението за увеличаването на максималната скорост по магистралите?! Ако ще слагаме безумни знаци по пътищата, имам още няколко идеи – например ограничение 90 км/ч с предупредителен знак за падащи камъни в участъка между Пловдив и Ст. Загора по АМ “Тракия”, равен като тепсия; или пък ограничение 90 км/ч с предупреждение, че пътят води до кей или бряг на АМ “Люлин”, все пак след има-няма 350 км наистина може да стигнете до кей или бряг… или да сложите 90 км/ч насред планината на АМ “Хемус”, защото крава или овца би могла да прескочи двуметровата ограда… а, това вече сте го правили… WTF?!?!



Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Публикувана на 10/02/12 13:20 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/LYDFvPc3Y7c/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване