10/02/12 08:35
(http://vasvalch.com/)

С анализ към победа от Interactive Seminars

cover

Като млад и зелен маркетинг мениджър на онлайн магазин, тепърва се запознавам с тънкостите на Google Analytics, които включват доста повече от това да следя трафика към блога и да се радвам на ръста. Но колкото и книги да чета по темата, има въпроси, на които предпочитам отговор на живо. Затова и веднага се заинтересувах от “Използваш ли ефективно Google Analytics?” – семинар от Interactive Seminars, който ще се проведе на 9 октомври в Интерпред.

Организаторите са ни подготвили среща с доста български специалисти, а черешката на тортата са две лекции на Mariusz Gasiewski от Google Poland. Събитието започва с кратък “101″ курс за термините, менютата и данните, на които можем да разчитаме с Google Analytics. После ще се хвърлим в дълбокото с въпроса как, по дяволите, да използваме цялата тази богата информация, за да си направим правилните изводи. Въпреки богатството на информацията и удобното боравене с интерфейса на Google, неопитният анализатор често се губи в информацията и не я прилага с цел преследване на бизнес-целите. Тази презентация се свързва добре и с темата за поставянето на Goals, Track events и Social Tracking, която ще чуем следобяд.

Като интересна тема звучи оптимизирането на представянето в органични и платени резултати на Google, въпреки че не съм сигурна дали тук ще си говорим само за SEO и keyword tracking, или за нещо друго допълнително. Надявам се на второто, за да се окаже, че имам какво да уча :)

Няма да си кривя душата, най-важна за мен е презентацията за advanced tracking, която ще покрие доста от ключовите елементи за анализ успеха на онлайн магазини. Подготвила съм си направо отделен бележник за нея.  Другата важна тема в графика, от позицията ми и на маркетолог, и на content planner, е анализът на аудиторията на сайта – Google Analytics може да ти даде доста добра представа кои са потребителите ти, за да можеш да им предоставиш по-адекватна информация и да планираш правилните послания.

Няма как да си говорим за Analytics и да не споменем SEO. В края на семинара ще научим коя е важната информация, върху която да се фокусираме при оценка на SEO техниките и набелязване на нови SEO цели.

Ако темите ви звучат интересно, работите в сферата на онлайн маркетинга и осъзнавате нуждата от правилна и навременна информация, семинарът ”Използваш ли ефективно Google Analytics?” е за вас. Вижте повече за темите и лекторите и се регистрирайте, докато още има места. Ще се видим там!

Публикувана на 10/02/12 08:35 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/cmL1zIc9QdM/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване