10/02/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Социалната валута на Kellogg’s

 

Социалната валута на Kellogg's

Когато социалните мрежи са интегрална част от живота на повечето ти клиенти, изборът на канал, чрез който да популяризираш своя нов продукт, е ясен. Основна цел, разбира се, са широката публичност и положителните реакции. А ако си компания, известна с вкусните си продукти, задачата изглежда още по-лесна.

Компанията е Kellogg’s. Продуктът е новата им линия от хрупкави крекери Special K. Каналът е Twitter. Участници в кампанията са всички, които имат профил в социалната мрежа и нямат нищо против да разменят един туит за една опаковка крекери. И ето я идеята за The Tweet Shop.

http://www.youtube.com/watch?v=KWSRRLFPCYk

Всички изглеждат доволни. В Twitter се създава положителен и сякаш непринуден шум, хора се разхождат с усмивка на лице и хапват крекери, като вероятността да пуснат още един туит за крекерите нараства с всеки изяден крекер. Единственият недоволен вероятно съм аз, защото кампанията вече е приключила и е била в SOHO, Лондон. Добра идея!

Снимка: MySpecialKUK

Подобни статии:

  1. Измерима ли е социалната ангажираност във Facebook и Twitter?
  2. Социалната мрежа Littlemonsters на Lady Gaga е отворена за всички
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване