10/03/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google remarketing – любов от втори поглед

Google remarketing – любов от втори поглед

Както в любовта, така и в рекламата понякога нещата не се случват от пръв поглед. Но за разлика от истинския живот Google дава възможност да опитате да впечатлите своя човек с втори опит. Тази възможност се нарича Google remarketing и в следващите няколко реда ще се опитам да обясня как работи тя и как максимално да се възползвате от тази опция.

Накратко тази опция предоставя възможност да излъчите ново, различно послание в мрежата на Google към потребителите, посетили вече веднъж вашия сайт. За целта трябва да генерирате код по същия начин, по който го правите с Analytics, и да го поставите в своя сайт. В AdWords трябва да подготвите и лист, в който генерираният код записва информация за посетителя. За целта се използва cookie със срок 30 дни, което дава възможност да се идентифицира потребителят.

Всичко това може да е от полза за вашия рекламен бюджет. На първо място, това е възможност да покажете отново реклама на своя продукт или услуга и така да запазите място за себе си в съзнанието на клиента. Също така можете да напомните за себе си на потребител, който например е направил поръчка, но само веднъж. На същия този потребител можете да предложите някаква специална оферта, за да го накарате да се върне и да поръча отново. Remarketing-ът е и един добър инструмент, чрез който да накарате и хората, които са сложили някакъв продукт в своята количка, но не са приключили с поръчката, да се върнат и да я завършат.

Не трябва да забравяте, че чрез remarketing на потребителите успявате и да управлявате инвестицията си в реклама по-добре, тъй като по този начин си гарантирате, че вашата реклама се показва на потребители, които вече са проявили интерес към вашите продукт или услуга.

Освен всичко останало имате възможност да правите различни комбинации от критерии, като на пример потребители, които са дошли на сайта ви от Facebook и посетили страницата за поръчки. Или дошли с определена ключова дума и попълнили вашата форма за поръчки. Като цяло единственото ограничение, което имате, са метриките в Google Analytics, тъй като чрез тях Google определя и правилата за ремаркетиране.

За съжаление създаването на една ремаркетинг кампания не е най-интуативното действие, което можете да предприемете в Google AdWords, но с малко повече четене можете да подготвите страхотна кампания, която да постигне много голяма възвръщаемост на вложените в нея средства.

А ако искате да се запознаете малко по-подробно с тази тема, прочетете тези материали:
http://support.google.com/adwords/bin/answer.py?hl=en&answer=2454000
http://www.eboostconsulting.com/create-retargeting-campaign-in-adwords
http://support.google.com/adwords/bin/answer.py?hl=en&answer=2453998

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Първи и втори впечатления от Google Drive за iOS
  2. Google ви подсеща за AdWords Sitelinks
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване