10/03/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Nike+ FuelBand ни информира за изгорените калории

Nike+ FuelBand ни информира за изгорените калории

Сигурна съм, че един от последните продукти на Nike би ви впечатлил доста. В началото на годината компанията представи гривната Nike+ FuelBand. Симпатична и футуристично изглеждаща джажда, която проследява движението ви през целия ден и ви мотивира да бъдете още по-активни.

Гривната следи изразходените от вас калории от момента на първата ви крачка до момента, в който заспите. Отброява всяка ваша стъпка и също така може да изпълнява функцията и на часовник. Вграден триосен акселерометър измерва движението и го превръща в NikeFuel – патентована технология, измерваща движението на едно тяло чрез китката.

“С помощта на Nike+FuelBand Nike преминават напред в разработването на нови и вълнуващи възможности за сливането на физическия с дигиталния свят. Nike винаги са искали да служат като вдъхновение за атлетите, ето защо смятаме, че Nike+FuelBand ще им помогне в мотивирането по един лесен, забавен и иновативен начин.” С тези думи президентът и главен изпълнителен директор на Nike, Майк Паркър, представи на публиката новия продукт.

В какво се състои всъщност технологията NikeFuel? На гривната има специална цветова скала, съставена от три основни цвятa и техните нюанси. Всеки ден можете да си поставяте степен на движение, до която искате да стигнете. Чрез тази скала вие можете да следите доколко сте изпълнили целта си. Многоцветната скала измерва вашата активност с помощта на 20 LED диода. Като приближите поставената цел, диодите преминават от червено към зелено. И ако до края на деня не сте постигнали това, което сте искали, вместо да си легнете, можете да направите едно кросче из квартала. Според точковата система на Nike+, ако изразходвате между 1200 и 1400 калории на ден, не сте достатъчно активни. За да промените това, калориите трябва да се вдигнат на 2800-3000. Така че, мързеланковци, раздвижете се!

Интерфейсът е много лесен и интуитивен. Всички данни се записват и могат да бъдат изпратени до уебсайта или устройство, снабдено със специално приложение, за да могат да бъдат разчетени, така че да получите по-подробна информация. Свързването с iPhone или iPad става чрез Bluethooth, с всички останали устройства – чрез USB.

Nike+FuelBand е на пазара от 19 януари. Цената на гривната в САЩ е $149. Повече информация можете да получите на http://nikeplus.nike.com.

Снимки: Nike

Подобни статии:

  1. Adidas вкарва таблетите във футбола
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване