10/04/12 12:39
(http://socialevo.net/)

Facebook официално достигна 1 милиард активни потребители

Facebook официално достигна 1 милиард активни потребители

Социалната мрежа Facebook обяви официално, че е преминала границата от 1 милиард активни потребители. Основателят на Facebook, Марк Зукербърг, публикува оповестяващ пост на своята стена, който имаше за цел да потвърди новината, а също така да послужи като лично обръщение към всички потребители. Новината стана вирусна за секунди, а множество сайтове започнаха да изкарват обемни данни касаещи развитието на социалната мрежа от датата на нейното създаване до днес.

Тази сутрин има повече от един милиард души използващи Facebook активно всеки месец. Ако четеш това: благодаря ти, че отдаваш честта на мен и моя малък екип да те обслужваме. Да помагаш на милиард хора, да се свързват по между си е удивително, приятно и до този момент нещото, с което се гордея най-много. Посветил съм се да работя всеки ден, за да направя Facebook по-добър за теб и да се надяваме някой ден заедно да успеем да свържем останалия свят,“ това споделя на своята стена Марк Зукербърг.

mark zuckerberg facebook owner

Само за ваше сведения Facebook е социална мрежа, която успява да достигне 140.3 милиарда приятелски връзки, а също така да допринесе за споделянето на над 219 милиарда снимки. След пускането на check-in функционалността си социалната мрежа е генерирала 17 милиарда локално-таргетирани поста като в това число се включват и check-in-ите. Средната възраст на потребителите е 22 години, но виждаме, че най-бързо разтящата таргет група са потребители над 35 и 45 години. Това са предимно заможни и добре образовани потребители, които се превръщат в много апетитен пазар за брандовете използващи правилно Facebook.

http://www.youtube.com/watch?v=c7SjvLceXgU

Обръщението на Facebook и Марк Зукербърг беше направено само седмица след като те официално обявиха, че започват война с фалшиви лайкове. Видяхме, че не малко фен страници на известни личности като Лейди Гага и други пострадаха. Така Facebook показва желанието си да направи платформата много по-качествена и да се бори активно с така наречените „мъртви души“.

Снимка: Socialevo

Подобни статии:

  1. Facebook купуват Instagram за 1 милиард долара
  2. Приходите от реклама за Facebook достигнаха $872 милиона
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване