10/08/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Apple съветват как да се използва камерата на iPhone 5

Apple съветват как да се използва камерата на iPhone 5

От разни източници идва информация, че камерата на iPhone 5 понякога не се справя много успешно. Изправена срещу ярък източник на светлина (слънцето или лампа например), тя има склонността да оцветява в лилаво контурите на най-близките обекти. Всъщност този ефект наистина не е необичаен и се получава заради конструкцията на обектива и начина, по който светлината попада в него. Можете да го неутрализирате, като използвате например популярните за целта функции на приложенията за работа с изображения (с такива разполагат Lightroom и Aperture). Apple вече имат официална позиция по въпроса (както докладват TechCrunch).

В документ в секцията за поддръжка е обърнато специално внимание на камерата на iPhone. Apple казват, че повечето малки камери, включително и тези в по-старите поколения iPhone, могат да създадат такъв ефект, особено когато изтичникът на светлина е под ъгъл спрямо равнината на сензора, което предизвиква отразяване на светлината в елементи на обектива. Това води и до лилавия цвят, който сензорът улавя. Ако телефонът се измести под лек ъгъл, този ефект може да бъде намален или избегнат.

Спомняте ли си как iPhone 4 губеше обхват? Тогава покойният вече Стийв Джобс излезе пред публика, за да покаже, че това явление не е необичайно (малко спорно) и сред други марки и модели мобилни устройства. След това даде и съвет как точно да не се държи телефонът, за да не прекъсне изведнъж разговорът. iPhone 5 също идва с нововъведения, които очакват теста на времето. Един от първите „проблеми“, които възникват, е свързан с камерата. И когато iPhone е най-популярното средство за запечатване на моменти (вижте статистиката на Flickr), остра реакция можеше да се очаква. И все пак, доколко рационална е тя? 

Снимка: Apple

Подобни статии:

  1. Възможно ли е Apple да продадат 250 милиона iPhone 5?
  2. Apple отварят Bluetooth на своя iPhone
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване