10/09/12 14:55
(http://socialevo.net/)

Facebook пуска нови бутони „Want“ и „Collect“

Facebook пуска нови бутони "Want" и "Collect"

Социалната мрежа Facebook ще се опита да заприлича на Pinterest, като пусне нови бутони за бизнеса. Те ще се казват „Want“ и „Collect“, или на български „искам“ и „събирам“. От Facebook отричат каквато и да е връзка с Pinterest, но е видно, че моделът, с който искат да експериментират от компанията на Марк Зукърбърг, е подобен. На този етап бутоните ще бъдат видими само в САЩ, така че не се опитвайте да ги намерите из своите Facebook страници. Другото важно нещо тук е, че бутоните ще бъдат активни само за страници на определени партньори на социалната мрежа.

Новите бутони на Facebook „Want“ и „Collect“ ще могат да се използват от фен страниците на едва седем от партньорите им – Pottery Barn, Wayfair, Victoria’s Secret, Michael Kors, Neiman Marcus, Smith Optics и Fab.com. Така на практика те ще изтестват този опит за по-голяма конверсия за бизнесите във Facebook. Какво обаче ще представляват двата бутона.

„Want“ ще бъде бутон, който добавя обозначените от вас продукти с неговото натискане в секция, наречена „Wishlist“. Тя ще се намира на вашия Timeline, а всяка снимка във Facebook, притежаваща бутона Want, ще може да попадне там. Този списък с желани от вас продукти ще се вижда от вашите приятели, а също така и от техни приятели.

„Collect“ бутонът добавя също продукти, но този път към секция, наречена „Products“, която е видима само за ваши приятели, но не и за техните. Тук трябва да споменем, че Facebook пуска и специален „Like“ бутон, който да добавя продукти, видими за ваши приятели и техни също така. Снимките, събрани чрез „Collection“ бутона, ще имат линк, който да води потребителите директно към продуктовата страница и така да намалява пътечката на потребителя, за да финализира дадена сделка. 

До голяма степен новите бутони на Facebook ще се явят нещо като реклами, но безплатни за бизнеса. От социалната мрежа са категорични, че не облагат с никакви такси брандовете, използващи тези три нови бутона, но дали това ще се запази в бъдеще остава загадка. Другите интереси въпроси са дали Facebook ще успее с тази атака срещу Pinterest, защото по всичко личи, че това е подобен ход, и дали тези нововъведения няма да превърнат Facebook в сайт за трансакции.

Снимка: TechCrunch

Подобни статии:

  1. Нови бутони от foursquare: записвате и разглеждате по-късно
  2. LinkedIn пуска 2 нови маркетинг инструмента
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване