10/16/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google разработва система срещу вируси за Google Play

Google разработва система срещу вируси за Google Play

Приложенията станаха едно от най-предпочитаните занимания не само за потребители, но и на разработчици. Така магазините за приложения на Google и Apple се напълниха с всевъзможни предложения, които могат да ви забавляват, помагат, предпазват, ориентират и какво ли още не. Проблемът обаче е там, че злонамерени разработчици успяха да замърсят и тези места. Именно това е причината Google да стартират разработване на система, която локализира опасни приложения и предупреждава потребителите.

Разработчиците на Google вече са почнали работа по идеята. Множеството заразени приложения са причината екипът на Google да работи активно върху създаването на подобно решение. Потребителите ще бъдат предупреждавани, преди да свалят всяко едно приложение. Ако в него е засечен вирус или има съмнения за такъв, така ще можем да предпазим своите устройства и лична информация.

Според изследване, появило се в the Inquirer, са засечени над 129 000 съмнителни приложения именно в Google Play. Числото е доста внушително и потребителите наистина имат за какво да се притесняват. Разбира се, не всички приемат ситуацията сериозно. Точно поради тази причина Google Play ще дава възможност за изключване на защитната функция, която със сигурност ще направи магазина по-тромав. Все пак ние препоръчваме да сте внимателни, когато сваляте приложения на своите смартфони, и да четете ревютата под всяко едно от тях.

Снимка: Google Play

Подобни статии:

  1. Вземи своята апликация само за 25 цента от Google Play Store
  2. Google Play – полезното и забавно Google-ско място
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване