10/16/12 08:07
(http://www.azcheta.com/)

Историите на "Дръндьото" излизат и в електронен формат

Първите 6 книги от популярната детска поредица “Дневникът на един дръндьо” на Джеф Кини ще бъдат издадени в електронен формат от Amulet Books, съобщава The New York Times.

Забавните истории на Гред Хефли ще бъдат достъпни във вариант за електронни четци на 30 октомври, а малко след това, на 13 ноември, ще бъдат последвани от издаването на 7-мата книга за дръндьото - “Diary of a Wimpy Kid: The Third Wheel,” (“Дневникът на един дръндьо: Третото колело”). Тя ще бъде достъпна както с твърда корица, така и като e-book.

Макар първоначално Кини да публикува историите на своя дръндьо онлайн, в сайта funbrain.com през 2004, а хартиените издания са издадени 3 години след това - през 2007, едва през тази година се появяват първите официални електронни книги за дръндьото.

“За мен беше важно да бъда сигурен, че книгите ще изглеждат също толкова добре на екран, както изглеждат и на хартия. Въодушевен съм от начина, по който изглеждат на електронните четци, таблети и други устройства и се надявам феновете да се забавляват с дигиталния формат също толкова много, колкото и с хартиените книги”, коментира Джеф Кини.

По данни на Amulet Books до момента от книгите от поредицата са преведени на 41 езика и се разпространяват 44 държави, а общият брой на издадените екземпляри е повече от 75 мил. в цял свят. По поредицата има създадена и серия от филмови адаптации, последната от които се появи през август тази година.

Прочетете още ревютата за "Дневникът на един дръндьо" 1, 2 и 3 от Вал Стоева.

Тук може да видите и трейлърът на последната филмова адаптация от поредицата:

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване