10/19/12 06:44
(http://www.azcheta.com/)

Време за образование: шест от топ 10 страни с най-високо ниво на образование на „Образование без граници”

Шест от водещите държави с най-високото ниво на образование в света ще видим на седмото издание на международно изложение за образование „Образование без граници”, чието откриване е днес в 11 ч. Събитието ще продължи до 21 октомври в Националния дворец на културата, а "Аз чета" е медиен партньор.

Според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Топ-10 на страните с най-високо ниво на образование са 1. Канада, 2. Израел, 3. Япония, 4. САЩ, 5. Нова Зеландия, 6. Южна Корея, 7. Великобритания, 8. Финландия, 9. Австралия и 10. Ирландия. От петък до неделя (19 до 21 октомври) ще видим представители от Канада, Япония, САЩ, Великобритания, Финландия и Австралия.

В Канада над половината от населението има висше образование и държавата е световен лидер в областта на образованието (51%). В Япония показателят сочи, че 45% от възрастното население притежава висше образование, а в САЩ този процент е 42 пункта. Въпреки че Съединените щати отчитат най-голям ръст на своето население за периода 2000 – 2009 г., прирастът на тази част от него, която притежава някаква форма на висше образование в сравнение с прираста на население се забавя.

Според изнесените данни на НСИ последната година (2011/2012 г.) нетният коефициент у нас на записване в университети и специализирани висши училища е 37.3%. Въпреки това само 24.6% от българите на възраст 25 – 64 години имат висше образование.

С представители от всички тези държави, както и много други можете да се запознаете тази седмица в Националния дворец на културата в София по време на „Образование без граници 2012”. Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване