10/19/12 09:04
(http://www.azcheta.com/)

“Хроника на второто начало” или ако ни се наложи да започнем на чисто

Представете си, че сте 14-годишно момиче от малък градец. Или 9-годишно момче от същия град. При апокалиптичен инцидент се оказвате за няколко мига под водата в една рекичка. Когато изплувате и се посъвземете, осъзнавате, че светът ви се е променил. Внезапно, напълно и необратимо. Родителите ви са мъртви, както и всички останали хора. Градът ви тъне в развалини, околните градове също. Двамата сте сам сами. Какво ще направите? Ще седнете и ще заплачете? Ще изпаднете в отчаяние?

От руините на познатия ви свят трябва да изградите нов. Как да стане това, когато си само дете? Откъде ще почерпите знанията, за да поправите автомобил, да засадите градина, да се научите да плавате с лодка, да отгледате дете? Сега нека тийнейджърите, които четат това ревю, да си помечтаят и пофантазират какво биха направили в една такава наистина ужасна ситуация. Спирам да пиша, а вие действайте.

Готови ли сте?

А искате ли да узнаете как се справят 14-годишната Алба и 9-годишния Дидак? В своя роман „Хроника на второто начало” каталонският писател Мануел де Педроло ще ви опише техния свят след катастрофата; ще ви преведе през техните изпитания, успехи и провали; ще ви разкрие техните мисли, колебания и планове. И нито за миг няма да ви доскучае или да се отегчите.

След като прочетох книгата, ми се иска да извикам: "Не оставяйте на обстоятелствата да ви заварят невежи и неподготвени!" И да, имам предвид и по-обикновени обстоятелства от тези, в които попадат Алба и Дидак. Моля, не спирайте да търсите знания, да любопитствате, да се самообразовате и да четете!

Ревюто е публикувано първо в сайта "Детски книги"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване