10/27/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Twitter пусна таргетиране по пол с #Promoted #Products

Twitter пусна таргетиране по пол с #Promoted #Products

В официалния си блог Twitter обявиха, че микроблогинг платформата ще може да предложи таргетиране по пол при услугата Promoted Products (промотиране на продукти). Възможността да насочваме рекламните туитове за продуктите си към мъже или жени ще бъде особено полезна. По този начин послания за продукти, насочени към жени, няма да се появяват в потоците на мъжката аудитория и съответно обратното. Подобна опция би била от огромна полза на всички онлайн маркетинг специалисти, твърдят от Twitter.

Когато се регистрираме за социалната мрежа, не даваме информация за пола си, но от платформата са намерили начин да разберат това. Под внимание се вземат фактори като последователи на потребителя; хора, които той следва; туитове и най-вече име. Според Twitter тестовете, които са били проведени, за да се подсигури този метод, са показали 90% точност при определяне на пола на потребителя.

След като маркетинг специалистите вече могат да се възползват от опции като гео-таргетиране, интереси и мобилни устройства, сега те ще могат да подобрят с още един параметър кампаниите си. Услугата, която предоставя възможност за таргетиране по пол, е налична от 25.09.2012 г., така че всеки, който би искал да се възползва от нея, може да го направи. Въпреки че Twitter не е една от най-популярните социални мрежи в България, при правилно таргетиране и подходящ продукт/услуга би могло да се постигне много висока възвръщаемост на инвестициите.

Подобни статии:

  1. Promoted Tweets вече и в мобилните приложения
  2. Тоалетна хартия от Facebook и Twitter #петъчно
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване