10/30/12 11:00
(http://socialevo.net/)

Креативността в една социална реклама

В онлайн и офлайн пространството често се натъкваме на редица творчески изпълнения и на социални реклами, апелиращи към нас да променим обществените си нагласи и да отворим съзнанието си за конкретни въпроси, засягащи общността като цяло. Рядко обаче можем да видим обществени реклами, които се фокусират върху ефективността, но същевременно с това показват иновативност и перфектно изпълнена творческа идея.

Новата социална кампания, насърчаваща шофьорите в Австралия да не превишават скоростта и да не стават жертви на транспортни произшествия, представя нещо изключително различно. За нея разказват Business Insider.

Креативността в една социална реклама

Рекламата е дело на художничката Ема Хак, която стана известна с работата си върху музикалния видео клип на Goyte – “Somebody that I used to know”. Тя успя да създаде оптична илюзия на деформиран от катастрофа лек автомобил, използвайки за целта 17 съблечени и много гъвкави участници.

Резултатът е изненадващо убедителен, но същевременно стряскащ, с дълбок социален ефект, което е и целта на рекламната кампания. По изумителен начин Хак е успяла да пресъздаде всеки един детайл върху голите тела, като гуми, регистрационен номер, фарове и странични огледала. 

Работата по оформянето и оцветяването на скулптурата е отнело на Хак 18 часа. Можете да изгледате целия процес по създаване на инсталацията тук:

http://www.youtube.com/watch?v=BYKVS_PHZvA

 

Снимки: MAC

Подобни статии:

  1. Как една телевизия става социална
  2. Най-големите онлайн канали за реклама
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване