11/01/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Livescribe Sky възражда писалката

Livescribe Sky възражда писалката

Някой може ли да сметне колко писалки и химикалки е изписал през годините?! А кога за последно сте хващали писалка за повече от 5 минути, просто за да драснете един подпис някъде?

Оказва се, че писалката все още е актуално средство писане. Разбира се, подобрена, за да бъде в крак с технологиите. Livescribe Sky е ново поколение писалка, или така наречената умна писалка. Тя може да записва и синхронизира аудио с бележки на хартиен носител, а благодарение на вградената Wi-Fi система може да ги добавя в Evernote, Dropbox и Google Drive. Има вградена памет от 2GB, 4GB и 8GB и така няма да се притеснявате за батерията си, а бележките винаги ще са на сигурно място, дори и да не са в облака. Все пак включената антена за ловене на безжичния интернет убива бързо батериите. Опцията за Wi-Fi ви е необходима само и единствено тогава, когато желаете вашите бележки да се качват онлайн веднага.

Тя може да записва и синхронизира аудио с бележки на хартиен носител, а благодарение на вградената Wi-Fi система може да ги добавя в Evernote, Dropbox и Google Drive.

Много е важно да отбележа, че писалката върви в комплект със специални тетрадки, които допринасят за работата на тази технология. В края на всеки лист има икони за запис, стоп и пауза. Натискайки тези икони, вие извършвате съответното действие. Благодарение на този умен комплект вие можете да записвате, да чертаете диаграми и рисунки и да пишете, без да се притеснявате, че ще изпуснете нещо. Винаги можете да споделите в интернет пространството, да изпратите e-mail и т.н. Винаги можете да превъртите назад, да преслушате записа и да прегледате записките си.

Много е важно да отбележа, че писалката върви в комплект със специални тетрадки, които допринасят за работата на тази технология.

В момента Livescribe работи с Evernote като основен партньор. В резултат на това, ако изберете да закупите 8GB писалка, получавате едногодишен безплатен абонамент Evernote Premium, осигуряващ ви 500MB място за съхранение на месец. По принцип цената на Premium пакета е около $75 на година. Цената на Livescribe Sky e $169.95 за 2GB, $199.95 за 4GB и $249.95 за 8GB.

Ако сте склонни да се разделите с една такава сума, тази джаджа ще улесни доста живота ви. Това означава, че няма да се налага никога вече да прехвърляте бележките си от тефтерите на компютъра или да се притеснявате, че ще загубите нещо написано и ценно.

Снимки: livescribe.com

Подобни статии:

  1. Evernote с ново полезно разширение за браузери Clearly
  2. Evernote Food вече и за Android
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване