11/07/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Google Maps за iOS до края на годината. Какво ще кажат Apple?

Google Maps за iOS до края на годината. Какво ще кажат Apple?

Вълненията около Apple Maps значително поутихнаха след разгорещените дебати през изминалите седмици. А въпросът кога Google ще пуснат свое приложение с карти за iOS вече има отговор. Според Guardian това ще се случи до края на годината, но някои представители на Google имат опасения дали наистина Apple ще го допуснат до App Store. Нека не забравяме, че Apple са особено внимателни по отношение на своята репутация и държат много на качеството и предимството на своите продукти. Други пък смятат, че и без Скот Форстол компанията ще даде зелена светлина на Google Maps. Форстол беше освободен от Apple в края на октомври именно заради провала на приложението за навигация Maps за iOS.

Отношенията между Apple и Google в момента са обект на голям интерес, особено след като YouTube приложението на Apple изчезна от iOS и Google пуснаха свое впоследствие. Заедно с това се промени и Maps, което спря да разчита на Google-ския опит и техните картографски данни. Apple са наясно, че след гафа с новия Maps техните клиенти и фенове само дебнат за още една грешка, за да избухнат. В извинението си към клиентите Тим Кук им препоръча използването на различни навигационни приложения, сред които Bing, MapQuest и Waze, както и уебкартите на Google и Nokia. Точно това дава повод да си мислим, че няма да има проблем с Google Maps, когато е готово. Все пак Apple допуснаха в App Store много от приложенията на Google, включително Chrome, Google Search, Google Drive, а и новия YouTube. Самият Ерик Шмит прави обещаващи коментари по време на свое изявление в Ню Йорк, казвайки, че след като разработват такъв продукт, Apple трябва да го одобрят.

В секцията в App Store “Map Apps”, която в момента не е достъпна в България, Apple не поддържат приложения, които използват Google Maps API, за да не се прави реклама на компанията. В същото време обаче, както отбелязват TechCrunch, Navigon, едно от най-добрите навигационни приложения, използва Google StreetView API. В крайна сметка изглежда нереално Apple да забранят продуктите на Google в магазина си за приложения. А дори и това някога да се случи, има много други навигационни услуги, които да задоволят нуждите на съвременния потребител.

Снимка: Google Play

Подобни статии:

  1. Google май наистина работят по Maps за iOS
  2. Google пуска инфо-очила до края на годината
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване