11/07/12 09:00
(http://socialevo.net/)

iPad mini и новият iPad – рекордьори по продажби

iPad mini и новият iPad - рекордьори по продажби

Ах, този малък, симпатичен iPad mini. Той натри носа на всички критици, предвещали му тотален крах. Посочените причини бяха цената и прекалено скорошната му поява. А какво всъщност се случи.

Вчера Apple пуснаха официално прессъобщение, с което обявиха продажбите на iPad mini и 4-ото поколение iPad. Всъщност само за първите 3 дни са продадени около 3 милиона от двете устройства, а някои от направилите предварителни поръчки все още чакат да се доберат до 7.9-инчовото ново отроче на гиганта Apple.

„Поставихме нов рекорд за стартов уикенд и на практика продадохме всички iPad Mini„, каза Тим Кук, СЕО на компанията.

Въпреки нарастващата конкуренция сред таблетите Apple са доволни, че са успели още един път да ни заинтригуват и да покажат какво всъщност представлява „отхапаната ябълка“. Както отбелязват ZDNet, продажбите за първия уикенд са били двойни в сравнение с продажбите през март, когато беше пуснат предходния модел iPad. От проведена анкета в Ню Йорк става ясно, че 16GB iPad Mini е най-популярният от трите модела, като той е предпочитан от 53% от потребителите. 26% са гласували за 32GB и 21% за 64GB.

От проведена анкета в Ню Йорк става ясно, че 16GB iPad Mini е най-популярният от трите модела, като той е предпочитан от 53% от потребителите. 26% са гласували за 32GB и 21% за 64GB.

Едно от обясненията за очакваните ниски резултати бе урагана Санди, който затвори два от 5те магазина на Apple  в Ню Йорк, поради непредвидените обстоятелства. Може би при друг сценарий, продажбите щяха да са още по-сериозни.  

За сметка на относително слабото представяне в началото на годината сега нещата придобиват доста по-оптимистични измерения. Търсенето на iPad mini определено надвишава очакванията и предвидените количества не са достатъчни, за да задоволят клиентите. Ето защо голяма част от предварително поръчаните таблети ще бъдат изпратени по-късно този месец. В момента целта на компанията е да успее да забърза производството, за да отговори на търсенето. А с наближаването на празниците очакванията за декември са за продажби около 5 милиона. 

Снимки: apple.com

Подобни статии:

  1. iPad mini от Apple на 23 октомври
  2. Новите iPhone, iPad mini и iPod nano на 12 септември
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване