11/07/12 11:59
(http://www.azcheta.com/)

Дари средства за детски книги за София още днес!

Колко често влизаш в библиотека? А колко често подаряваш старите си книги, които може би няма да прочетеш отново? При нас призивът "Дари книга" винаги е бил основен, затова и винаги сме подкрепяли инициативи в тази насока. Поредната идва от Жюстин Томс и сайта Kafene.bg и е за закупуване на книги за Детски отдел на Столична библиотека. Разбира се, ние нямаше как да не я подкрепим, затова и от известно време насам виждаш специалното банерче на кампанията отдясно.

"Дарителска инициатива 2012 - книги за децата на София" обаче се движи една крачка напред. Този път фондът на Детския отдел на Столична библиотека ще бъде обогатен не просто с книги, а с точно подбрани от библиотекарите заглавия. Защото се събират не стари книги, а парични средства. Разбира се, всеки може да отдели, колкото смята за нужно, а и вероятно библиотекарите няма да те върнат, ако искаш да дариш и книги.

"Ще закупим книги по списък, изготвен от библиотекарите, защото те знаят най-добре от какво имат нужда. Така децата на София ще имат нови книги за четене и вероятно ще четат повече! Колко ще са книгите, зависи от всички нас", пише в блога си Жюстин.

Средствата ще се събират до 20 декември в специално поставена за целта кутия в Детския отдел, който се намира в сградата на Столична библиотека на пл. Славейков. Кутията те очаква, много детски книжки, които блянуват да се срещнат с децата - също.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване