11/15/12 03:01
(http://socialevo.net/)

Пичове за пример в социалните мрежи!

Пичове за пример в социалните мрежи!

В днешно време почти всеки бизнес търси нови клиенти и почитатели в социалните мрежи. Ето защо не бива да забравяме да се поучим от положителния опит на тези преди нас. Ще споделим с вас малко интересни факти от едно наистина полезно проучване.

Нека започнем с 3 от най-успешните кампании на AT&T.

1. Кампания с 12.9 милиарда импресии

AT&T са лидер в предоставянето на телекомуникационни услуги. Посредством социалните мрежи те обръщат внимание на рисковете, които крие писаното съобщения по време на шофиране. Кампанията е насочена главно към млади шофьори, които посредством Facebook страницата на AT&T обещават (най-вече на себе си), че няма да се разконцентрират с текстови съобщения, докато карат автомобилите си. Те са окуражавани да разпространяват идеята сред свои приятели и да ги карат да се включат. През септември 2012 мобилният оператор обяви, че повече от един милион потребители са взели участие в инициативата!

Кампания с 12.9 милиарда импресии

 

2. AT&T празнуват 2 милиона фена във Facebook

AT&T празнуват 2 милиона фена във FacebookЗа да отпразнува натрупването на над 2 млн. фена, мобилният оператор решава да поздрави всички с песен. Телекомът прави серия от персонализирани видео клипове с песни за своите фенове, които споделя в YouTube канала си.

Кампанията е реализирана във Facebook приложение, в което всеки фен може да сподели защо „AT&T е страхотен“. На базата на потребителските послания се съставят текстовете на песните, а впоследствие се заснема видео клип, който бива споделен с аудиторията. Ето и един страхотен пример за това:

http://www.youtube.com/watch?v=nbEvz3azuTw

   

3. Как се рекламират 4G телефони?

За да популяризират някои от най-новите си 4G устройства, AT&T реализират една страхотна Facebook кампания.За да популяризират някои от най-новите си 4G устройства, AT&T реализират една страхотна Facebook кампания. Участниците в нея трябва да убедят приятелите и семейството си, че се нуждаят от нов телефон. В случай че се справят с това предизвикателство, мобилният оператор подарява на участниците страхотен нов 4G телефон.

Приложението на кампанията се казва “You’ve got a case”. То използва  данни от профилите на участниците и създава видео, с което участникът показва нуждата си от нов мобилен апарат. Близо половин милион се възползват от тази възможност.

Само вижте рекламния клип на кампанията.

http://www.youtube.com/watch?v=xSjRT1Gtspc

 

Гигантът Microsoft не остават по-назад! Microsoft създават So.cl – алтернативна социална мрежа, която да помага на учениците да се свързват помежду си.

4. Microsoft Superfans

Това е приложение, което позволява на компанията да следи кой коментира, лайква и споделя най-много. В зависимост от резултатите за активността на феновете те могат да бъдат „суперфен”. Всеки месец бива излъчван и „фен на месеца”. 

В зависимост от резултатите за активността на феновете те могат да бъдат „суперфен”.

 

5. Microsoft Excel става на 25!

За 25-ата годишнина на Excel Microsoft решават да увеличат популярността на програмата сред феновете. Така създават игра, в която всеки може да участва, като сподели любимия си спомен с, представете си, Excel! Останалите фенове избират свой сюжет фаворит и дават своя глас за него.

За 25-ата годишнина на Excel Microsoft решават да увеличат популярността на програмата сред феновете.

Със сигурност бихме могли да се поучим от водещите по инвестиции в бранша на дигиталната индустрия и световно известни брандове. Някои от стратегиите са добре познати и често прилагани и на локално равнище сред марки, присъстващи на нашия пазар. Можем да си направим изводи за много общи неща между изброените успешни примери за кампании. Един от тях със сигурност е персоналното отношение и загриженост, което тези брандове показват на своите фенове и с което изграждат една емоционална връзка и висока потребителска ангажираност, които дават пълнеж на акта на „харесване”.

Подобни статии:

  1. Как да управляваме времето си в социалните мрежи
  2. Зад маската на социалните мрежи
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване