11/18/12 22:31
(http://ivo.bg/)

Извънзимната пролет на ГЕРБ

„Не можем да искаме кой знае колко съвършени духовници. Ние не можем да бъдем извънземни, обяви в ефира на bTV отец Боян Саръев.”, апелирайки за снизходителност към „мат’ряла” на върха на БПЦ .

Така повелява неговият духовен пастир ( т.е. светски ориентир) Бойко Борисов, автор на въздишката за злощастно наследения от ГЕРБ електорален калпав „мат’рял” сред остатъчните българи в България. Това беше усмихната съучастничестки реплика, изпусната подмазвачески от него пред българи в Чикаго, от които явно очакваше да се поласкаят на сравнителна основа.

С призив за снизходителност към „мат’ряла” сред народните избранници от мнозинството се изяви със същите изразни средства днес и друг виден ( макар и не толкова масово разпознаваем) проповедник на герберокрацията.

В интервю за в. „Труд” от 18 ноември четем в заглавие:

Красимир Велчев, шеф на депутатите от ГЕРБ в парламента: В ГЕРБ не сме извънземни”
После:
„…Адски неправилно задавате въпроса си”,
ядосва се Велчев на констатацията в интервюто, че депутатите от ГЕРБ не ходят на работа.
Следва нов въпрос:
- А как трябва да го задам?
„- Най-малкото да попитате и представителите на опозицията защо не идват на работа. Впрочем аз имам отговор – наскоро един депутат от ДПС в интервю по телевизията на въпрос какво работи отговори – нищо, депутат съм. За съжаление това е мисленето на повечето колеги от опозицията. Не казвам, че в ГЕРБ сме идеални, че са ни пораснали крилца, не сме извънземни, имаме си и ние проблеми, правим и грешки. Още повече парламентът не е казарма, а аз не съм старшина на рота. Но все пак има ли в най-новата ни история, през последните 23 години, друга политическа партия в управление, която да не се е разцепила до края на мандата си в парламента? Няма!”

Интересно, нали!
Вие какво си помислихте- че е интригуващо заради сходството в оприличаването на владиците и на владетелите на парламентарното мнозинство на „извънземни” с обратен знак?
Не, интересно е заради обобщението, че няма партия, която да не се е разцепила до края на мандата си в парламента. Звучи направо като сензационна прогноза.
До края на мандата на ГЕРБ остава малко, но достатъчно за приземяване, за доказване на закономерностите време.
Освен ако, извън всяка земна логика, герберите не се окажат извънземни.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване