11/20/12 05:43
(http://socialevo.net/)

Сексът бие Facebook

Колкото и да е зарибяващ Фейсбук, няма шансове пред добрия сексПрез последния месец попаднах на най-различни статии и проучвания, според които прекомерната употреба на интернет и всякакви модерни технологични устройства, може да има пагубни последици за здравето и психиката ни. Липса на концентрация, пристрастяване към социалните мрежи, чести случаи на депресия и какво ли още не… Сервирана на куп, цялата тази информация изглежда доста стряскаща и кара човек да се замисли до колко е зависим живота му от всичко това и каква част от личното му време просто отлита неусетно.

Но! Внимание – имаме добра новина! Оказва се, че колкото и да сме пристрастени към социалните мрежи, в частност Facebook и Twitter, те все още не са достигнали фазата, в която ще бъдат предпочетени пред секса. Сега си отдъхнете, а аз през това време ще ви разкажа за какво става въпрос. 

Не отдавна Бизнес колежът към Университета в Чикаго изнесе информация, според която проверяването на профилите в социалните мрежи е толкова изкушаващо, колкото цигарите и секса. Скорошно проучване на учени от Университета в Кентърбъри, обаче, оборва това твърдение. Правенето на любов си остава най-приятното човешко занимание. „Психолозите изразяват мнение, че хората целят да подобрят благосъстоянието си чрез три поведенчески насоки: чрез удоволствия, ангажираност и смисъл”, казва Карстен Грим, главен изследовател. И в трите категории – удоволствия, ангажираност и смисъл – сексът е на първо място сред нещата, които ни правят щастливи. Изпреварва дори алкохолът. А Фейсбук и домакинската работа са на последните места.

Вижте кои са нещата, които според проучването носят най-голямо удоволствие.

Най-харесвани занимания:

  1. Секс
  2. Консумиране на алкохол
  3. Доброволчество
  4. Медитиране/ религия
  5. Грижа за децата
  6. Слушане на музика
  7. Социализиране/ срещи с хора
  8. Хобита
  9. Пазаруване
  10. Игри

Най-нехаресвани занимания:

  1. Възстановяване след болест
  2. Фейсбук
  3. Домакинска работа
  4. Учене
  5. Писане на смс-и
  6. Ходене на лекции
  7. Работа
  8. Пътуване до работа
  9. Работа с компютър
  10. Пране
Нека не забравяме, че проучванията са направени на различни места и са възможни разлики в предпочитания на хората. Но съгласете се, кой обича да чисти?

Подобни статии:

  1. Twitter и Facebook като социален феномен
  2. Какво е Facebook HR. FaceR!
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване